Vergi Öncesi Fibabanka 231,2 Milyon Kar Elde Etti

Anadolu Ajansında yer alan habere göre Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer Mert,”Fibabanka olarak, yılın büyük bir bölümünü güçlü teknolojik alt yapımız ile müşterilerimizin, paydaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını ön planda tutarak başarıyla tamamladık.” şeklinde açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinin sonu Fibabanka’nın karı toplamda 231,2’ye ulaştı. Kardan vergi düşüldüğünde ise net karı 178,6 milyon TL oldu. Bankanın kredi portföy büyüklüğü toplamda net olarak 17,5 milyar TL oldu. Fibabanka’nın 30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 22,14 civarında oldu.

Ömer Mert: Anlarız Hızla, Çözeriz Hızla

Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer Mert, pandemi nedeniyle ekonominin kötüye gitmesini engellemek için gereken desteği verdiklerini ifade etti. Aldıkları sonuçların olumlu olduğunu belirtti. “Anlarız hızla, çözeriz hızla” yaklaşımı ile sorunları anladıklarını ve gereken çözümleri ürettiklerinin altını çizdi.

Ömer Mert konuşmasına, “Türk bankacılık sektörünün genç ve dinamik oyuncularından biri olarak, ‘Anlarız hızla, çözeriz hızla’ yaklaşımımız ve ‘Müşterinin ayağına giden banka anlayışımız’ çerçevesinde, 2020 yılının üçüncü çeyreğini de başarılı bir performansla hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık.

Güçlü Teknolojik Altyapı

Tabana yaygın bankacılık anlayışımızla, teknolojiyi tüm iş yapış şekillerimizin merkezine koyarak ürün çeşitliliğimizi artırmak en önemli hedeflerimiz olmaya devam ediyor. Fibabanka olarak, yılın büyük bir bölümünü güçlü teknolojik alt yapımız ile müşterilerimizin, paydaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını ön planda tutarak başarıyla tamamladık.” şeklinde devam etti.