2020’nin Bankacılık Sektöründe Fark Yaratan Kadınları!

Brand Week Istanbul bu yıl online olarak “Fark Yaratan Kadınlar”ı açıkladı.

2020 yıla damgasını vuran Türkiye’nin gururu dokuz kadının her biri kariyerlerinde oldukça başarılı ve kendi sektörlerinde ise rol model olarak ön plana çıkıyor. Türkiye’nin gururu bu dokuz kadından ikisi ise bankacılık sektöründe kadının gücünü ve önemini ortaya koymuştur.
Burcu Civelek Yüce – Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı
Işıl Akdemir Evlioğlu – Garanti BBVA Müşteri Çözümleri ve Dijital Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Brand Week Istanbul dünyanın önde gelen marka, pazarlama, reklam, iletişim, teknoloji ve düşünce liderlerinin bir araya geldiği, bu alanlardaki en güncel ve önemli isimlerle projeleri, onlar için özel olarak tasarlanmış etkinliklerde buluşturmayı hedefleyen bir platformdur.

2020’nin Bankacılık Sektöründe Fark Yaratan Kadınları

  • Burcu Civelek Yüce

Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, 2006 yılında Akbank’a katılmıştır. 2009-2014 arasında Strateji Bölüm Başkanlığı, 2014-2019 arasında ise İnsan Kaynakları ve Strateji Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır. 2019 yılının haziran ayı itibarıyla ise Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Burcu Civelek Yüce aynı zamanda e-para şirketi AkÖde’nin Yönetim Kurulu Başkanı, Akbank AG, Ak Yatırım ve Sabancı DX Yönetim Kurulu Üyesidir. Civelek Yüce, geçtiğimiz sene Akbank Mobil ve Tosla lansmanına öncülük etmiştir. Ayrıca Akbank’ın dijital ödemeler stratejisini geliştiren isimler arasında yer almaktadır.

  • Işıl Akdemir Evlioğlu

Garanti BBVA Müşteri Çözümleri ve Dijital Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, 2012 yılında Garanti ile çalışmaya başlamıştır. İlk olarak Garanti Ödeme Sistemleri’nde Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Görevine 2017 yılına kadar devam etmiş, sonrasında Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü görevini üstlenmiştir. 2020 yılına kadar sürdürdüğü görevine Müşteri Çözümleri ve Dijital Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etmiştir.

Sektörde 16 yıllık tecrübeye sahip Akdemir Evlioğlu aynı zamanda Garanti Ödeme Sistemleri Yönetim Kurulu Başkan Vekilidir. Akdemir Evlioğlu’nun sorumlu olduğu alanlar arasında, Sigorta ve Emeklilik Koordinasyon, Tüzel Dijital Çözümler, Dijital Bankacılık, Müşteri Deneyimi ve Memnuniyeti, İnovasyon ve Ürün Geliştirme, Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi, ve Pazarlama İletişimi yer almaktadır.

Akdemir Evlioğlu, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ile hayata geçirdiği “Mesafe Tanımayan Öğretmenler” proje ile ekonomik ve toplumsal anlamda eğitimin önemini vurgulamıştır.