Albaraka Türk 2022 ilk yarı net karı 652,4 milyon TL!

Albaraka Türk 2022 ilk yarı net karı 652,4 milyon TL!

Albaraka Türk, 2022 yılının ilk yarısında konsolide edilmiş finansal verilerini açıkladı. Banka tarafından açıklanan verilere göre, Albaraka Türk, yılın ilk yarısında 652,4 milyon lira net kar elde etti. Böylelikle banka, geçen yıla oranla yüzde 4891 net kar artışı yaşadı!

Albaraka İlk Çeyrekte Yüzde 135 Artış Yaşadı

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, Albaraka Türk’ün yılın 2’nci çeyreğinde elde ettiği net kar, ilk çeyreğe oranla yüzde 135 artış gösterdi.

Bununla birlikte bankanın diğer verileri ise şu şekilde yer aldı:

  • Aktif büyüklük bir önceki yıl sonuna göre yüzde 21 artış göstererek 131,7 milyar TL’ye
  • Albaraka Türk nakdi kredi tutarı 64,8 milyar TL’ye
  • Yılın ilk yarısındaki faaliyet geliri yüzde 267 artış ile 4,5 milyar TL’ye
  • Türk lirası katılım fonları önceki yıl sonuna göre yüzde 75’lik artış göstererek 35,3 milyar TL’ye
  • Bedelli sermaye artırımı yöntemiyle ödenmiş sermaye oranı 1,35 milyar liradan 2,5 milyar TL’ye

Sermaye yeterlilik oranı ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,9’tan yüzde 15,6 seviyesine

“Artan gelir üretimimizi varlık kalitemizi güçlendirmek için kullanıyoruz”

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek Khodr Temsah, bankanın ödenmiş sermayesini ve Türk lirası katılım fonlarını artırarak kaynak yapısını güçlendirirken, yüzde 267 artış gösteren gelir üretimini de varlık kalitesini güçlendirmek için kullandıklarını ifade etti.

2022 yılına yüzde 6,3’lük takipteki alacaklar oranı ile başladıklarını belirtti. Bu kapsamda bilançoyu güçlendirme faaliyetleri neticesinde yılın ilk yarısını yüzde 3,1 takipteki alacaklar oranı ile kapattıklarını vurguladı.

Temsah, geçen yılın aynı döneminde yüzde 62 olan takipteki alacaklar özel karşılık oranını ise ilk yarı sonunda yüzde 71’e çıkardıklarını ve buna ilaveten, bilançonun sağlamlığını artırmak adına 100 milyonu 2021’in yılsonunda, 400 milyonu 2022’nin ilk yarısında olmak üzere toplam 500 milyon lira serbest karşılık ayırdıklarını da belirtti.

Temsah açıklamasında, “Sağlamlaşan bilanço yapımızla ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına kapsamlı çözümler sunan ürün ve hizmetlerimizle geleceğe daha da umutla bakıyoruz. ‘Dünyanın En İyi Katılım Bankası Olma’ vizyonumuz doğrultusunda, bankacılığın yeni dünyasına öncülük etmek için üstün çaba göstermeye devam edeceğiz.” dedi.