Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku: Kredi büyümesinde aşırıya kaçıldı

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku koronavirüs nedeniyle ihtiyacın üzerinde kredi büyümesi sağlandığını ifade etti.

Utku, “Ekonominin riske girmemesi için hükümet gerekenleri yaptı. Ancak kredi büyümesinde aşırıya kaçıldı. Ancak buna rağmen pandemiyle ilgili hem dünyada hem Türkiye’de belirsizlik sürüyor. Pandemi sürecinin uzayacağını öngörüyoruz. Ekonomi çarklarını döndürecek tedbirlerin atılacağı bir döneme giriyoruz. Pandemiyle ilgili senaryolar pek iyi değil.” dedi.

Utku, moderatörlüğünü Finans Derneği Başkanı Dr. Batuğhan Karaer’in yaptığı online görüşmede Finans Derneği üyelerine seslendi. “Türkiye’de Katılım Bankacılığının Gelişimi ve Rolü” konusunda Finans Derneği üyeleri bilge veren Utku, bankacılık sektörünün pazar payının yüzde 7 olduğunu dile getirdi. Malezya gibi ülkelerde payın yüzde 25’i bulunduğunu belirten Albaraka Türk Genel Müdürü, sektörün küresel anlamada da büyümeye çalıştını belirtti.

Utku: Sektörün gelişimi için oyuncu sayısının artması gerek

Utku, “Bu sektörün gelişimi için, altyapısı için akademik destek şart. Tanıtıma daha fazla ağırlık verilmeli. Kısaca ekonomi ve iş dünyasında katılım bankacılığı iyi tanıtılmalı ve anlatılmalı.” dedi.

Ayrıca, pandemi nedeniyle sıkıntı yaşayan turizm ve havacılık sektörüne Albaraka Türk olarak destek verdiklerinin altını çizdi.