Albaraka Türk Sert Bir Düşüş Yaşadı

2018 yılında büyük bir kar oranı ile tüm dikkatleri üzerine çeken Albaraka Türk katılım bankası 2019 yılında açıkladığı kar rakamlarıyla birlikte büyük dikkat çekti. Bankanın 2018 yılında karının son derece yüksek olduğu belirlenmişti. 133 milyon liralık kar seviyesini her geçen yıl biraz daha artırmayı hedefleyen bankanın bu süreçte sert bir düşüşe geçtiği belirlendi. 2019 yılında bankanın kar oranı 63 milyon lira olarak belirlendi.

2019 yılına bakıldığı zaman pek çok bankanın seneyi son derece karlı ve başarılı kapattığı belirlenmişti. Bunun üzerine Albaraka Türk’ün ortaya koymuş olduğu sert düşüş bankacılık sektöründe de oldukça dikkat çekti. 2018 yılı ile bir karşılaştırma yapıldığı zaman bankanın kar oranın yüzde 52 oranında sert bir düşüş yaşandığı belirlendi.

Bankanın diğer bilançolarına bakıldığı zaman birikmiş durumda bulunan zararlarında 179 milyon lirayken 272 milyon liraya kadar yükseldiği tespit edildi. Yeni yılda bankanın bir toparlanma içine girip girmeyeceği merak konusu oldu. Bankadan konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi.