Albaraka Türk’ten 6. Uluslararası Hat Yarışması

Albaraka Türk'ten 6. Uluslararası Hat Yarışması
Albaraka Türk'ten 6. Uluslararası Hat Yarışması

Daily Sabah’da yer alan habere göre Albaraka Türk’ün Uluslararası Hat Yarışması başvuruları başladı. 2008 yılında düzenlenen Albaraka Türk Uluslararası Hat Yarışması’nda sülüs yazı bölümünde Abdurrahman Depeler’in kaligrafisi üçüncü olmuştu.

Albaraka Türk’ü, bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan kültür ve sanat alanında önemli adımlar atan banka olarak öne çıkaran yarışması, Uluslararası Hat Yarışması başvuruları başladı. Uluslararası Hat Yarışması Albaraka Türk’ün kültürel etkinlikleri dahilinde her 3 yılda bir düzenlenmektedir.

Son Başvuru Tarihi 15 Nisan

İlk düzenlenme tarihi ise 2005 yılında gerçekleşmiştir. 6. defa düzenlenecek olan yarışmanın bu yılki teması “Toplum ve Güzel Ahlak” olarak belirlendi. Katılımcılar için duyurulan son tarih ise 15 Nisan 2021 olarak duyuruldu. Yarışma ile ilgili detaylar Albaraka Türk’ün resmi internet sitesinde yer alıyor. Yarışmanın jürileri arasında dünyaca ünlü usta hattatlardan Ali Toy, Uğur Derman, Hasan Çelebi, Davut Bekta, Hüsrev Subaşı, Mehmed Özçay ve Savaş Çevik yer alacak.

Dünya’nın en prestijli hat yarışmalarından biri olan  Uluslararası Hat Yarışması’na yabancı ve yerli çok sayıda hattatın başvuru yapması bekleniyor. Dereceye girenlere toplamda 600.000 TL (76.689 $) ödül verilecek. Uluslararası Hat Yarışması geçtiğimiz dönemlerde, “Mutlak Güzellik Arayışı”, “Adalet ve Haklı Hak”, “Dayanışma ve Hayırseverlik” ve “Dua” adı altında temalar ile düzenlendi.