Denizbank Yüzde 115 Oran ile Sendikasyon Kredisi Sağladı

Denizbank Yüzde 115 Oran ile Sendikasyon Kredisi Sağladı
Denizbank Yüzde 115 Oran ile Sendikasyon Kredisi Sağladı

Denizbank toplamda 20 ülkedeki 42 bankadan yüzde 115 yenileme oranı ile sendikasyon kredisi sağladı. Finans Gündem’de yer alan habere göre sendikasyon kredisinin toplam tutarı 780 milyon dolar olarak açıklandı. Kredinin tutarı 2020 yılının rekor katılımcılı kredisi oldu.

Mizuho Bank’ın aracı banka olduğu işlemle koordinatörlük görevini Emirates NBD Capital, MashreqBank ve Bank of America üstlendi. Toplamda 9 ulusal banka ise Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici (MLA) olarak boy göstermiş oldu. Vadesi 367 gün olan kredinin euro üzerinden maliyeti Euribor +%2.25, dolar üzerinden maliyeti ise Libor +%2.50 şeklinde gerçekleşti.

Yüzde 115 Yenileme Oranı

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş açıklamada bulundu. Ateş açıklamasında, “ 2019 yılında bir Türk bankası tarafından sağlanan en büyük taze finansmana imza atmıştık. Finansal istikrar ve ülkemize taze dış kaynak girişinin çok önem taşıdığı bu dönemde, sektör borç çevirme ortalaması yüzde 90’larda iken, yüzde 115 yenileme oranıyla ikinci yarıyıl işlemleri içinde yine en yüksek tutar artışını sağladık. Turizm, gemicilik, ihracata yönelik sanayi ve tarım başta olmak üzere müşterilerimizin dış ticaret işlemlerinin finansmanında kullandırılacak bu kredi ile ekonomiye sağlayacağımız katkı sadece bankamız için değil bankacılık sektörü açısından da son derece iftihar edilecek bir durumdur. ENBD gibi kuvvetli bir grubun hissedarlığında, seküritizasyon ve VTMK gibi nitelikli ürünlerle yeni dış kaynaklar sağlayarak, Türkiye’nin yarınlarına destek olmayı sürdüreceğiz.” cümlelerine yer verdi.

Denizbank, pandemi süresi boyunca ekonomiye katkıları ve sağladığı yurtdışı kaynaklı ilave krediler ile öne çıkıyor. Denizbank, bu yıl vadesi 2-6 yıl değişen krediler ile Dünya Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve diğer yatırım ve kalkınma kuruluşlarına kaynak sağladı. Denizbank’ın sağladığı kaynak toplamda toplam 250 milyon dolar tutarında gerçekleşti. Kaynağın büyük bir bölümü pandeminin ekonomik etkileri ile mücadele üzerine tarım sektörleri ve belediyelere kullandırıldı. Geri kalan kısım ise tarım ile ilgilenen küçük ve mikro işletmelere finansman sağladı. Ayrıca enerji verimliliği projelerinin finansmanı da gerçekleşti.