Alternatif Bank Koronavirüs Önlemi Aldı

Alternatif Bank, tüm hızıyla dünyaya yayılan ve Türkiye’de de etkilerini gösteren Covid-19 (koronavirüs) salgını karşısında önlemlerini aldı. Müşterilerinin, toplumun ve personellerinin sağlıklarını korumak amacıyla alınan önlemler hayata geçirildi.

Banka tarafından yapılan açıklamada müşterilere kesintisiz hizmet sunulacağı da belirtildi. Virüsün yayılmaya başladığı ilk günden bu yana tüm şubelerini, bölge ve genel müdürlük birimlerini Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın yönlendirmeleri doğrultusunda düzenli olarak dezenfekte ettiklerini ifade etti. Çalışan personellere yönelik sürekli olarak bilgilendirmeler gerçekleştiği, hatırlatmaların yapıldığı ve sosyal mesafeye yönelik de önlemler alındığı belirtildi.

Banka alınan önlemler dahilinde, şube ve genel müdürlük birimlerinde çalışanların uzaktan ve evden çalışma modeline geçeceklerini ve hizmetlerin kesintisiz bir şekilde devam etmesi açısından altyapıların güçlendirileceği açıklandı.

Şubelerdeki Hizmet Devam Edecek

Alınan diğer önlemler arasında hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personellerin sağlık durumları öncelik olarak herhangi bir engel olmadığı takdirde evden çalışabilecekleri belirtildi. Banka içi hizmetler olan eğitim ve etkinlikler ertelendi. İş seyahatleri ve toplantılar ise asgari düzeye indirildi.

Şubelerin kesintisiz bir şekilde hizmet vereceğini belirten Alternatif Bank, şube içerisinde para ile teması bulunan personellerin eldiven ve maske ile birlikte tüm temizlik ekipmanlarını kullanacağını dile getirdi. Toplum sağlığı ön planda tutularak, Alternatif Bank İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık, ATM’ler ve 444 00 55 numaralı Müşteri İletişim Merkezi kanallarının aktif bir şekilde kullanılabileceği ve bu kullanımın artması için teşvikler yapılacağı ifade edildi. ATM’lerden çekilebilecek günlük para çekme limiti ise 3 bin liraya çıkarıldı. İnternet ve mobil bankacılık kanalları üzerinden EFT ve havale işlemlerini gerçekleştirmek isteyen müşterilerin bir ay boyunca bu işlemleri ücretsiz hale getirildi.