Odeabank Basın Açıklaması Yaptı

Türkiye’de koronavirüs vakalarının artması ile birlikte gelişmeleri yakından takip eden Odeabank, çalışanlarını ve müşterilerini korumak, iş sürekliliğini sağlayabilmek için basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında bankanın aldığı tedbirler dikkat çekti. Banka tarafından yapılan açıklamada, “Aldığımız tedbirle, çalışanlarımızı ve müşterilerimizi salgının olumsuz etkilerinden korumayı amaçlıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz

Odeabank basın açıklamasında şu ifadeler bulunuyordu:

“Bankamız bünyesinde oluşturduğumuz çalışma komitesiyle salgın ile ilgili tüm gelişmeleri takip ediyor ve gereken eylem planlarını uyguluyoruz. Odeabank olarak çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak ve müşterilerimize kesintisiz hizmet sunmak amacıyla gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın yönergelerini harfiyen uyguluyoruz. Olası gelişmelere bağlı olarak, şube ve ekip yedeklemeleri de dahil olmak üzere müşterilerimize eksiksiz hizmet sunmak için tüm planlarımızın mevcut olduğunu bildirmek isteriz. Ülkece içinde bulunduğumuz süreçle ilgili alınan önlemlerin müşterilerimizin iş birliği ile sürdürülebileceğine eminiz.”

Yapılan basın açıklamasından sonra banka hizmetlerinin eksiksiz ve kesintisiz bir şekilde işleyeceğini vurgularken, alınan diğer tedbirler arasında da şunlar yer aldı:

  1. İşlem bazlı kısıtlar dahilinde mevcut portföy yöneticilerinin ofiste olmaması durumunda diğer ekip üyeleri tarafından gerekli hizmetler verilecek.
  2. Müşterilerin Odeabank İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık, ATM’ler ile banka dışı kanallardan hizmet alması teşvik edilecek.
  3. Hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personellerin sağlık durumları öncelik olarak herhangi bir engel olmadığı takdirde evden çalışabilecek. Sağlık durumunda engel olan personeller idari izinli sayılacak.
  4. Şube ve Genel Müdürlük birimleri Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın yönlendirmeleri doğrultusunda düzenli olarak dezenfekte edilecek.