Anadolubank Yeni Yılı Güçlü Karşıladı!

Anadolubank Yeni Yılı Güçlü Karşıladı!

Anadolubank, tüm dünyayı bir anda etkisi altına alan ve 2 yıldır devam eden pandemi sürecinde sunmuş olduğu yenilikçi hizmetleri, çağdaş bankacılık çözümleri ile elde ettiği sürdürülebilir büyüme performansıyla fark yaratmaya devam ediyor. Yeni yılı güçlü bir şekilde karşılayan banka, 2021 yılının son ayında 600 milyon TL olan ödenmemiş sermayesini 1 milyar 100 milyon TL’ye çıkardı.

Anadolubank Yeni Yılı Güçlü Karşıladı

Sermaye artırımı ve dijital yatırımları ile dikkat çeken bankanın 2021 yılının Aralık ayında 600 milyon TL ödenmemiş sermayesi bulunuyordu. Bu sermayenin 45 milyon TL’lik kısmı, banka ortakları tarafından nakden karşılandı. Yılın son ayında gerçekleşen 500 milyon TL’lik artışla birlikte Anadolubank’ın ödenmemiş sermayesi 1 milyar 100 milyon TL’ye ulaştı. Banka, yeni yılı güçlenerek karşıladı.

Dijital Yatırımlar Mevduat Müşterisi Kazandırdı

2021 yılı içerisinde teknolojiye yönelik yapmış olduğu yatırımlar ile kendisinden bahsettiren banka, dijital yatırımlarını güçlendirerek daha fazla mevduat müşterisi kazandıklarını belirtti. Anadolubank web sitesi ve internet şubesi kullanıcı dostu hale getirildi. Mobil uygulamasının tasarımını da güncelleyen banka, verimliliği arttırmak adına robotik süreç otomasyon çalışmalarını da hızlandırdı.

Anadolubank Hizmet Ağını Genişletti

Hizmet vermeye başladığı ilk günden bu yana tamamen “müşteri odaklı çalışma” biçimini benimseyen banka, 2021 yılında “Müşteri Deneyimi Bölümü”nü kurdu. Böylelikle, Özel Bankacılık ve Altın Bankacılığı alanları hizmet ağına eklenmiş oldu. 2021 yılında bankanın gündeminde Sürdürülebilir Bankacılık Birimi’ni hayata geçirmek vardı ve bu gerçekleştirildi.

Banka, verimlilik ve risk yönetimine her zamankinden daha çok önem verdi ve Kredi Tahsis, Krediler İzleme ve Operasyon Departmanlarının fonksiyonlarını genişletti. Bu genişletmeyle birlikte Anadolubank’ın Dış Ticaret, Hazine Pazarlama, Nakit Yönetimi, Üye İşyeri Bölümleri ile ürün yelpazesi çeşitlenmiş oldu.

“Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini en hızlı şekilde karşılamaya devam edeceğiz

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Anadolubank Genel Müdürü Namık Ülke, “Teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme konusunda her türlü gelişmeyi yakından takip ederek müşterilerimize değer katacak ürün ve hizmetleri geliştirmeyi sürdürüyoruz. Bu doğrultudaki yatırımlarımızda önümüzdeki dönemde de artış sağlayarak büyümeye devam edeceğiz. Yeni nesil teknolojilere verdiğimiz önem  ve dijitalleşme yolunda attığımız adımlarla, müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini en hızlı şekilde karşılamaya devam edeceğiz” dedi.