Vakıfbank Üç Yıl Üst Üste Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde!

Vakıfbank Üç Yıl Üst Üste Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde!

Vakıfbank “2022 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi” listesinde yerini korumaya devam ediyor. Banka, bu yıl eşik değeri artırılmış endeks içerisinde üç yıl üst üste listedeki yerini koruyan kamu bankası oldu.

Bankanın sürdürülebilir bankacılık yaklaşımı ile birlikte, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çabalarını sürdürmesi “2022 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi” içerisinde yer almasını sağladı. Listeye iki yıl önce dahil olan kamu bankası, sahip olduğu kadın yöneticiler ve liderler, yetenek havuzunda kadının yeri, eşit ücret ve kapsayıcı iş kültürü kriterleri ile başarılı bir performans gösterdi. Bu performansı sayesinde geçen yıla oranla skorunu 3 puan daha yükselterek listede yer aldı.

“Toplumsal yaşamın her alanına katkıda bulunmaya devam ediyoruz”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan  VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “VakıfBank olarak sürdürülebilir bankacılık yaklaşımımız kapsamında toplumsal yaşamın her alanına katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Tüm çalışanlarımıza eşit fırsat sunmaya büyük özen gösteriyoruz. Halihazırda çalışanlarımızın yüzde 50,55’ini kadınlar oluşturuyor, yönetim seviyesinde ise bu oran yüzde 25,12. Ayrıca anne olan çalışanlarımızın ofise dönüş süreçlerini kolaylaştıran, genel olarak iş ve özel hayat dengesini kurmaya yardımcı olan uygulamalarımızla, kadın çalışanlarımızın kariyer yolculuklarını destekliyoruz” dedi.

“Doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ve bize gurur veriyor”

Üstünsalih açıklamalarını “Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde bu yıl da yer alıyor olmamız, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ve bize gurur veriyor. Bundan sonra da kadın istihdamını destekleyecek, toplumsal yaşamda kadınlarımızın yerini güçlendirecek çalışmalarımızı aynı azim ile sürdüreceğiz” diyerek tamamladı.