TEB TL’ye Geçiş İçin Teşvik Edici Mevduat Ürünlerini Sundu

TEB TL’ye Geçiş İçin Teşvik Edici Mevduat Ürünlerini Sundu

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi tarafından yapılan açıklamaya göre, bankanın TL vadeli mevduat ürünleri yabancı para mevduatına sahip olan müşterilerin TL’ye geçmesine teşvik edecek.

TEB Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesap

TEB tarafından devreye alınan “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesap” ile “Döviz Tevdiat Hesabı Dönüşümlü TL Vadeli Mevduat Hesap”, birikim yapan müşterilerin kurdaki değişimlere karşı birikimlerini koruyor.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre ‘Döviz Tevdiat Hesabı Dönüşümlü TL Vadeli Mevduat Hesap’, bankada 20 Aralık 2021’de mevcut olan dolar, avro ve sterlin cinsinden döviz tevdiat hesaplarını dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevirerek ‘Döviz Tevdiat Hesabı Dönüşümlü TL Vadeli Mevduat Hesap’ı açtıran yurt içi yerleşik gerçek kişiler için geçerli hale geldi.

3,6 ve 12 Ay Vadelere Sahip

Banka tarafından müşterilere sunulan bir avantaj da bu hesabın 3, 6 ve 1 yıl vadeler üzerinden açılabiliyor olması. Vade sonunda hesap faiz oranı, hesaplanan kur değişim oranı ile kıyaslanacak. Kur değişim oranı hesap üzerindeki faiz oranından daha yüksek ise hesaba yüksek olan oran üzerinden faiz tahakkuk edilecek. Eğer hesaplanan oran daha düşük ise faiz tahakkuku mevcut oran üzerinden gerçekleşecek. Bu ürün için herhangi bir şekilde stopaj da uygulanmayacak.

“Birikimi olan müşterilerimizi kur riskine karşı korumalı hale getiriyoruz”

Konuyla ilgili olarak görüşlerini belirten TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamadan sonra direkt olarak harekete geçtiklerini söyledi.

Mendi, “Yeni ürünlerimiz tasarrufu ön plana çıkarırken, birikimi olan müşterilerimizi kur riskine karşı korumalı hale getirecek, yabancı para mevduatı olan müşterilerimizi ise TL’ye geçişe teşvik edecek. Mevduat ürünlerimiz ile tasarrufu ön plana çıkarırken, birikimi olan müşterilerimizi de kur riskine karşı korumalı hale getiriyoruz.” Dedi.