Ayşe Botan Berker OdeaBank’ın Yeni Yönetim Kurulu Üyesi Olacak

Odeabank, gelecek ayın 7sinde olağanüstü genel kurul toplantısı yapma kararı aldı. Gündem maddeleri arasında yönetim kurulu üye sayısı da bulunuyor. Görev yapan yönetim kurulu üyelerine Ayşe Botan Berker’in de dahil olması adına genel kurula sunulacak.

Ayşe Botan Berker 

Ayşe Botan Berker, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldıktan sonra, ekonomi üzerine ABD’deki University of Delaware’de yüksek lisansını tamamlamıştır.

Daha sonra Marmara Üniversitesi’nde bankacılık ve finans üzerine doktora yapmıştır.

İlk olarak T.C. Merkez Bankası’nda görev alan Berker, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Ödemeler Dengesi’nden Sorumlu Müdür Yardımcılığı, Londra Temsilciliği ve Uluslararası Kuruluşlar Müdürlüğü’nde de görev almıştır. T.C. Merkez Bankası’ndan ayrılmadan önce 1999 yılında Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. 1999 ile 2012 yılları arasında ise Fitch Ratings İstanbul ofisinde Genel Müdürlük yapmıştır. Ayrıca Merit Risk Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’nin kurucu ortaklarındandır.

Uzmanlık alanları arasında, risk değerlemesi, sermaye piyasaları,  kredi derecelendirme,  kambiyo düzenlemeleri, ödemeler dengesi, AB ilişkileri ve dış borç yönetimi yer almaktadır. 2012 yılımda bu yana Turcas Petrol A.Ş.’de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Ayrıca, Denetim ve Riskin Erken Saptanması Komite Üyelikleri de bulunan Berker, Rhea Girişim’de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir. Berker, Bahçeşehir ve Marmara Üniversiteleri’nde finans alanında ders vermektedir