Türk Ekonomi Bankası’nda Üst Düzeyde 3 Atama Gerçekleşti

Türk Ekonomi Bankası'nda Üst Düzeyde 3 Atama Gerçekleşti
Türk Ekonomi Bankası’nda (TEB üst düzey üç atama gerçekleşti. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle TEB’in bir iştiraki olarak kurulan TEB Faktoring’de atamalar gerçekleşti. 16 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Dr. Akın Akbaygil, görevini TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar’a devretti.
TEB Faktoring içerisinde 15 yıldır Genel Müdür olan Baydar yerine TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Gülümser Özgün Henden geçti. Bir diğer atama ise Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonunda gerçekleşti. Bu pozisyona da Ömer Yenidoğan’ı atandı.

Gülümser Özgün Henden Kimdir?

Henden, Karabük Yenice Lisesi ve ODTÜ İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. İş yaşamına 12 yılında Garanti Bankası’nda başlamıştır. Bununla birlikte Osmanlı Bankası ve Finansbank şubelerinde ve Genel Müdürlük birimlerinde yönetim kademelerinde görev almıştır. Henden, 2003 yılında TEB ailesine katılmıştır. Burada Ticari Bankacılık ve Kurumsal Bankacılık alanlarında üst düzey yöneticilik görevlerini yapmıştır. 2015 yılında Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olmuştur.

Ömer Yenidoğan Kimdir?

Galatasaray Lisesi ve Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur. MBA yüksek lisansını University of Nottingham’da tamamlamıştır. 1995 yılında ise Citibank’ta bankacılık kariyerine başlamıştır. 1997 yılında TEB Grup bünyesine katılmıştır. Burada TEB Yatırım, TEB Portföy Yönetimi, Bireysel Bankacılık ve Özel Bankacılık alanlarında üst düzey pozisyonda görev almıştır. Ömer Yenidoğan, 2014 yılından bu yana da Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır.

Çağatay Baydar Kimdir?

Çağatay Baydar St. Michel Fransız Lisesi’nden ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur. Kariyer yaşamına Arthur Andersen Türkiye’de kariyerine başlamıştır. Türkiye’nin ilk faktoring şirketi olan FactoFinans Alacak Alımı A.Ş’de 5 yıl ve sonrasında da Genel Müdür olarak Koç Faktoring A.Ş ve Koç Finansal Kiralama A.Ş’de 6 yıl çalışmıştır. Aralık 2006 yılından sonra TEB Faktoring A.Ş’de 15 yıl boyunca görev almıştır. 2011-2013 ve 2016-2019 tarihleri arasında dünyanın en büyük faktoring zincirlerinden Factors Chain International’ın (FCI) başkanlığını yapmıştır. Günümüzde FCI’ın Başkan Vekili görevini yürütmektedir.