Minneapolis İsyanlarında Wells Fargo Bank Hasar Gördü

25 Mayıs 2020 tarihinde Amerika Birleşik Devleti’nin Minneapolis kentinde George Floyd’un bir polis tarafından öldürülmesi ile isyan başladı. Daha önce de birçok siyahinin polis tarafından öldürülmüş olması polis şiddetini arttırdı.

Bu isyanlar esnasında 3030 Nicollet Bulvarı’nda bulunan Wells Fargo Bankası’nın güvenlik kasaları zarar gördü. İçlerinde müşterilerine ait değerli eşyalar ve önemli evraklar içeren emanet kasalar hasar gördü.

Polis şiddeti ise ayaklanmalara ve yangınlara sebep oldu. Wells Fargo Bank bu yangınlardan zarar görenler listesinde yerini almış oldu. 29 Mayıs’ta gerçekleşen bu yangının ardından Wells Fargo kasa sahibi müşterilerine bir e-posta göndererek kapalı kalacağını bildirdi. On haftadır erişilemeyen güvenlik kasaları hakkında yangın hasarı olmadığını ancak sınırlı su hasarının olabileceğini iletti.

Wells Fargo, Minneapolis Şehri’ne binanın yanmış olan kısmı için güvenlik amaçlı bir tünel iskelesi inşa etmek için talepte bulundu.

Güvenlik çalışmalarına başlamak için hala ek izinler bekleniyor.

Bankanın Bölgesel Başkan Yardımcısı Steve Carlson Açıkladı

Bankanın bölgesel Başkan Yardımcısı Steve Carlson, kesin bir söz veremeyeceklerini ama gelişmeler hakkında bilgilendirmeleri kesintisiz ileteceklerini söyledi.

Güvenlik açısından yeterli olan bu kasaların Doğu Afrika, Meksika ve Latin Amerika’dan çok sayıda müşterisi bulunuyor. Pasaportlar başta olmak üzere diğer belgeleri de korumak için güvenilir bir yere sahip olmayı seven toplumlar bulunuyor. Ancak bilindiğinin aksine güvenlik kasalarının olağan dışı bir durumla karşı karşıya kalması halinde tazminat ödemesi adına federal bir kanun bulunmamakta.

Wells Fargo, kasa kullanıcı müşterilerine gönderdiği bir e-postada varlıklarının güvenli olması için 7/24 özel güvenlik bulundurduklarını belirttiler. Ancak yapılan son ziyarette sadece etrafının çitlerle çevrildiği ve güvenlik görevlisi olmadığı ortaya çıktı.

ABD’de yaklaşık 25 milyon kasa olduğu söyleniyor. Wells Fargo ise güvenlik sebebiyle kasa sayısını bildirmemiştir.

Kiralık kasa kutuları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler Wells Fargo Bank’e ait e-posta ve telefon numarasından iletişime geçebilirler.