Bankacılık Kadınlar için Avantajlı Bir Meslek mi?

Bankacılık sektörü özellikle son yıllarda dünyada ve Türkiye’de en çok tercih edilen meslekler arasındadır. Bunun sebebi ise ülkemizde ve dünya genelinde sektöre yeni bankaların katılıyor ve bankacılık sektörünün teknolojiyle birlikte çalışanlarına rahat, huzurlu bir çalışma ortamı, esnek çalışma saatleri sunuyor olmasıdır.

Aynı zamanda bankacılık sektörü, kariyer imkanı en geniş sektörlerden biridir. Dünya üzerindeki nakit akışının sağlanabilmesi ve finansal işlemlerin gerçekleşebilmesi için bankacılara daima ihtiyaç vardır. Bankalar gelişme ve büyüme politikaları gereğince her yıl düzenli olarak banka personel alımı gerçekleştirmektedir. Bu alımlar hem yurt içi hem de yurt dışı olabilmektedir. Dolayısıyla bankacı olmak isteyen adaylar açısından geniş kariyer imkanları mevcuttur. Bu imkanın mevcut olması da sektörü en çok tercih edilen meslek grubu haline getirmektedir.

Kadınlar Neden Bankacı Olmak İster?

Bankacılık ve finans ile ilgili faaliyet gösteren kurumlardaki son yıllarda gerçekleşen büyüme, Türkiye’deki banka personel alımları ile ilgili taleplerde de patlama yaşanmasına neden olmuştur. Dolayısıyla banka personel alımı ilanları erkekler tarafından rağbet gördüğü kadar kadınlar tarafından da öncelikli tercih sebepleri arasında yer almıştır.

“Kadınlar neden bankacı olmak ister?” sorusunun cevaplanması gerekirse; kadınların iş yaşamındaki yerini ele alarak konu irdelenmelidir. Gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan Türkiye’de artık kadınlar da neredeyse iş hayatının her alanında yer almaktadır. Üniversite mezunu olan kadınlar da bankacılık sektöründe çalışma imkanı bulmaktadır. Kadınların iş gücüne dahil olması ve sektörün çalışma ortamı ve saatleri ile çalışma koşulları bakımından uygun olması, kadınların da bu sektöre dahil olmasını sağlamaktadır.

Kadınların bankacılığı tercih etmesinin sebepleri arasında bankanın satış, pazarlama, çağrı merkezi gibi operasyon birimlerinden birinde işe başladıktan sonra başarı gösterdikleri takdirde terfi alabilecek olmalarıdır. Alınan her terfi de ekonomik anlamda daha fazla getiri anlamına geliyor. Günümüz dünyasında ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda çalışılan meslekte alınan maaşın kişileri tatmin etmesi gerekiyor. Çalışan kadınlar ekonomik özgürlüklerini en üst seviyede tutabilmek adına bankacılık mesleğini tercih ediyorlar.

Bankalarda Çalışmanın Avantajları ve Dezavantajları

Bankacı olmanın avantajlarından faydalanmak isteyen kadınların elbette ki sadece bu işi yapmak istemeleri yetmiyor. Yanı sıra bu mesleği yapabilmek için gerekli diğer kriterlerin de kişi tarafından sağlanmış olması gerekiyor. Bunların başında insanlarla ilişkilerin kuvvetli olması geliyor. Ayrıca matematiği sevmek ve başarılı olmak da aranan nitelikler arasında yer alıyor. Ekonomi ile ilgili olmak ve bu alandaki gelişmeleri yakından takip ediyor olmak da önem arz eden şartlar arasında bulunuyor.

Kadın banka personel alımı ile ilgilenen adayların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunda bankaların kadın personel için belirledikleri sayıların artmasının da önemli rolü bulunuyor. Ancak banka iş başvurusu yapacak olan bir kadın çalışanın sorumluluğunun büyük olacağının, her gün bakımlı ve şık bir şekilde işe gitmesi gerektiğinin, evinde ve ailesindeki sorun ve yorgunluklarının iş yaşamına taşımaması gerektiğini bilincinde olması gerekiyor. Aksi halde dikkat gerektiren bir meslek olan bankacılıkta başarısızlık yaşamak söz konusu olabiliyor…

Bankacılık hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

Bankacılık