Bankacılıkta Hangi Birimler Daha Hızlı Yükseliyor?

Bankacılık, günümüzün popüler meslek gruplarından biri olduğu için pek çok kişi sektör içerisine nasıl giriş yapacağını ve sektör içerisindeki kariyer yaşamlarının nasıl ilerleyeceğini merak etmektedir. Bankacılık sektöründe kariyer hedeflerini bir bir gerçekleştirmek isteyen adayları zorlayıcı bir süreç beklemektedir.

Sektöre olan yoğun ilgi sebebiyle geçen 10 yıl içerisinde birimlerdeki yükselme hızı zorlaşmıştır. Doğru adayın, doğru iş pozisyonuna yerleştirilebilmesi için adayları zorlu sınavlar, mülakatlar beklemektedir. Bu nedenle yükselme kriterleri ve aranan şartlar arttırılmıştır. Fakat tüm bunlara rağmen bankacılık birimlerinde hızlı bir şekilde gelişen, büyüyen, istihdam olanağının arttığı iş pozisyonları bulunmaktadır. Bankalar sürekli olarak bu iş pozisyonlarında adayları istihdam etmektedir.

Gişe Memurluğu

Bankaların en çok rağbet aldığı iş pozisyonlarından biri gişe memurluğudur. Gişe memurluğu genellikle bankacılıkla ilgili üniversite bölümlerinden mezun olan adayların istihdam edildiği meslek gruplarından biridir. Bu birimden iş hayatına başlayan adayların yükselme şansı daha fazladır çünkü gişe memurluğu, bankanın en alt pozisyonudur.

Bankaların aradığı niteliklere uyum sağlayan her aday, sınav ve mülakatlardan başarılı olduğu takdirde gişe memurluğu pozisyonunda istihdam edilebilmektedir. Gişe memurluğundan sonra, satış danışmanları ve müşteri temsilcileri gelmektedir. Adaylar, hızlı bir şekilde bu pozisyonlara terfi etme şansı bulabilmektedir.

Satış Danışmanlığı ve Müşteri Temsilciliği

Bankaların ürün ve hizmetlerine dair satışlarının yapılması, müşterilerin problemlerine hızlı ve pratik çözümler bulunması, kredi, kredi kartı ve diğer tüm bankacılık ürünlerinin satış sonrası hizmetlerinin sağlanması amacıyla görevlendirilen adaylar satış danışmanları ve müşteri temsilcileridir.

Bankalar, sürekli olarak bu meslek grubunda çalışabilecek olan adaylara ihtiyaç duymaktadır. Bunun sebebi, bankaların yeni kitlelere ulaşmak istemesi ve en iyi satışları gerçekleştirerek piyasada rekabet ve güç elde edebilmesidir.

İyi satış yapan çalışanlar, banka içerisinde daha hızlı yükselme şansı bulabilmektedir. Bankaların çağrı merkezlerinde çalışacak olan aday sayılarının günden güne arttırılmasıyla birlikte bu iki iş pozisyonunda da yüksek istihdam şansı bulunmaktadır. Dolayısıyla adayların banka içerisinde direkt olarak bu bölümden iş hayatına başlama fırsatı da vardır. Banka içerisine daima en yüksek mertebeden girilmeye çalışılmalıdır. Ne kadar çok yüksek statü ve pozisyon elde edilirse, banka içerisinde hızlı bir şekilde yükselme elde edilebilmektedir.

Servis Yetkilileri ve Yardımcılığı

Yine adayların bankacılık sektörü içerisinde direkt olarak çalışma hayatına atabileceği birimlerinden biri de servis yetkilisi ya da servis yetkilisi yardımcısı pozisyonudur. Bu birimler, gişe memurluğu ve satış danışmanlığı bölümünde yer alan adayları yöneten, denetleyen kişilerden oluşmaktadır.

Uzmanlığın bir alt pozisyonu olan bu birimde çalışan adaylar, uzmanlık pozisyonuna hızlı bir şekilde yükselme şansı bulabilmektedir. Fakat, üstün performansa ve yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. Bu birimde yer alacak olan adaylarda aranan ilk şartlardan biri yabancı dil bilgisidir. Dolayısıyla adayların yabancı dil bilgisinde ileri seviye İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça dillerinden birini bilmesi beklenir.