Fibabanka 2019 Yılı Net Karını Açıkladı

Fibabanka 2019 yılı net kar oranlarını açıkladı. Bankanın bilançosunu açıklamasının ardından 2019 yılı sonrasında net karının ise 250,1 milyon lira olduğu belirlendi. Bankanın karının artması dikkatlerden kaçmadı. Bankanın vergi sonrası net karının ödemeler gerçekleştirdikten sonra 212 milyon lira olarak gerçekleştiği belirlendi.

Fibabanka’nın 2019 yılı sonunda gerçekleşen kredi portföy büyüklüğünün net olarak 15,6 milyar lira olduğu ortaya çıktı. Kredilerin tüm aktif büyüklük içerisindeki miktarı ise yüzde 71 olarak belirlendi.

Başarılı Bir Yıl Oldu

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert konu hakkında açıklamalarda bulundu. Tabana yayılma stratejileri ile birlikte sürekli bir gelişim içerisinde bulunan bankanın değerlendirmesini yapan Ömer Mert, ‘Elde etmiş olduğumuz operasyonel başarı ve performansa baktığımız zaman güzel bir büyüme gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz. Dijitalleşme yolunda attığımız adımlarla birlikte ürün ve hizmet çeşitliliğimizi artırmayı hedefliyoruz. 2020 yılında da bankanın aktif büyüklüğünün artmasını amaçlıyoruz. Farklı kanallarımıza çeşitli yatırımlar yaparak çözüm anlayışını geliştirmeye devam ediyoruz.’ dedi

Başarılı bir yıl olmasından dolayı değerlendirmelerde son derece pozitif açıklamalar yapıldı. Yeni yılda da çalışmaların sürdürülmesi için çalışmalar yapılacak.