Bankalar Kredi Vermedikleri için Binlerce Şikayet Aldı

Korona virüs sürecinde kredi destek paketi reklamları yapan bankalardan vatandaş şikayetçi oldu. Pandemi nedeniyle işsiz kalan vatandaşlar, bankalara yöneldi. Bankaların da pandemi desteği adına kredileri olduğu biliniyor. Ancak her şey yolunda gitmedi ve kredisini alamayan vatandaş şikayetçi oldu. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank’ın kredi vermediklerini belirten 55 bini aşkın şikayet bulunuyor.

 

Kamu Denetçiliği Kurumu, “Türkiye’nin Korona virüs Hastalığı ile Mücadelesi” raporunu açıkladı. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan raporda en fazla şikayet ekonomik konularda geldi.

Vatandaşlar, bankaların korona virüs için sağladığı kredileri alamadıklarını belirtti. Başvuru yapıldığında olumlu ya da olumsuz dönüş olmadığını ve kredi tutarlarının söylenenden de az çıktığını belirttiler.

 

Kamu bankaları pandemi destek tedbirleri adına nisan ayında kredileri halka duyurmuştu. Geliri belirli bir sınırda olan kişilere 6 ay sonra ödeyebilecekleri kredi imkanları sunan bankalar şikayet edildi. 55 bini geçen şikayetlere konu olan bankalar ise Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank olarak biliniyor.