Odeabank Kadınların Birikim Alışkanlıkları Araştırdı

Odeabank, Türkiye’de kadınların tasarruf eğilimlerini ve yatırım alışkanlıklarını inceledi. Odeabank tarafından gerçekleştirilen Kadınların Birikim Alışkanlıkları Araştırması sonuçları sağlık amaçlı birikimin ön planda tutulduğu öğrenildi.

Pandemi öncesi sağlık birikimi yüzde 15 idi ancak sonrasında bu oran yüzde 32’ye ulaştı. Araştırmaya katkı sağlayan 260 kişi, salgın sonrası birikim sebeplerinde güncelleme yaptığını dile getirdi.

Araştırma sonuçlarına göre, kadınlar fazladan 5.000 TL’ye sahip olduklarında birikim yapmayı tercih ediyorlar. Salgın öncesi araba değiştirmek ve tatil yapmak isteyenler, salgın sonrasında ev alma üzerine yoğunlaştı.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Odeabank Genel Müdürü olan Mert Öncü, “Kadınlarımız salgında sağlık ve eğitimi birikim için öncelikli alan olarak ön plana aldı. Banka olarak amacımız kadınların birikim eğilimlerini doğru bir şekilde yönlendirerek tasarruf etme çabalarına destek olmak. Banka olarak hizmete sunduğumuz yeni nesil bankacılık ve yatırım hizmetleri ile müşterilerimize bankamızın ürün çeşitliliğinden, avantajlı koşullarda birikim yapma imkânı sunuyoruz. Odeabank olarak, kadınların birikim yapma eğilimlerini doğru ürünler sunarak desteklemeye devam edeceğiz” dedi.