Bankalar Özgeçmişte Nelere Dikkat Ederler?

İş hayatına adım atmak isteyen herkesin etkileyici bir özgeçmişe sahip olmalar önemlidir. İş hayatında pek çok adayın olduğunu düşündüğümüz zaman herkesten bir adım öne çıkabilmek sanıldığı kadar kolay olmuyor. Hazırlamış olduğunuz etkileyici ve dolu bir CV bir süre sonra iş bulmanız için son derece faydalı olabilir.

Özgeçmiş günümüzde pek çok kişinin dikkat etmediği ve üzerinde düşünmediği bir konudur. Ancak işe giriş aşamasında gerekli özverinin gösterilmesi, öncesinde üzerinde düşünmek ve hazırlamak için çaba sarf etmek son derece önemlidir. Bankacılık sektöründe, mülakatlar öncesinde adayların özgeçmişleri insan kaynakları tarafından detaylı bir şekilde incelenmektedir. Doğru bir özgeçmiş banka işe alımlarında diğer adaylara göre bir adım ön plana çıkmanızı sağlayabilir. Peki banka işe alımlarında özgeçmişinizde hangi hususlar dikkat çeker ve nelere önem verilir?

Çok Uzun Bir Özgeçmiş Sıkıcı Olacaktır!

İnsan kaynakları tarafından incelenen özgeçmişin karşı tarafı sıkmaması son derece önemli. Özgeçmişin bir sayfayı geçmemesine özen göstermeniz gerekir. Aksi takdirde karşı tarafı bunaltan, gereğinden fazla gereksiz detaylara yer verilmiş, sayfalarca hazırlanmış bir özgeçmiş sizi diğer adayların gerisine sürükleyebilir. Özgeçmiş içerisinde gereksiz bilgiler zaman kaybı olarak değerlendirilecektir. Eksik bilgiler olmadan, fazla bilgiler vermekten uzak durmalısınız.

Kişisel Becerilerinizin Etkileyici Olması Gerekir!

Yeni mezun olan bankacı adaylarının en fazla yaptığı hataların başında özgeçmişlerinde kişisel becerilere yer verilmemesi olarak ifade ediliyor. Üniversite hayatını dolu dolu geçirmiş bir kişinin, iş hayatında da aktif olacağını düşünen işe alım uzmanları kişisel bilgilere ayrı bir önem veriyorlar. Üniversitede katıldığınız seminerler, aldığınız sertifikalar, üstlendiğiniz sorumluluklar ve başka kişisel bilgileriniz başarılarınız açısından son derece önemlidir. Kişisel becerilerinizi bu süreç içerisinde özgeçmişinize ekleyebilirsiniz.

Referanslarınızı Eklemeyi Unutmayın!

Özgeçmişinizde yer alan referanslar insan kaynakları tarafından olumlu olarak değerlendirilecektir. Daha önce yapmış olduğunuz işler işverenler tarafından olumlu bir şekilde değerlendirilebilir. Ancak referansların türü de özgeçmişe yazmanız açısından son derece önemlidir. Ancak sosyal hayatta tanınmamış, etkili olmayan kişilerin olmaması halinde yazmanın bir anlamı olmadığı belirtildi.

Referans olarak belirtilen kişilerin ve işlerin bankacılık pozisyonuna uygun kişiler olması işe alım uzmanlar için değerli bir bilgi olarak değerlendirilebilir. Referanslar genellikle firmaların bir sonraki işe alımları için dikkate alındığı için işe alım sürecinizi etkileyecek olan referansların eklenmesi son derece önemlidir.

Kariyer Hedefinizi Mutlaka Belirtin!

Bankacılık sektörü terfi etmeye ve kariyer hedefi olan kişiler için son derece etkili hizmetler sunmaktadır. Bu sektörde kariyer hedefiniz varsa özgeçmişinizde mutlaka belirtmeniz gerekiyor. Özgeçmişinizde belirtmeniz halinde işverene iş planınız ve gelecek planınız hakkında detaylı bilgi verebilirsiniz. Kariyer yaşamında ne istediğini bilen biri olduğunuzu göstermeniz zaman içerisinde kariyerinizin şekillenmesini de sağlayacağından dolayı son derece önemlidir. İşverenin gözünde artı bir puan kazanabilir.