BDDK Başkanı 2020 Bankacılık Sektörünü Değerlendirdi

2020 yılına girmişken son dönemlerde bankacılık sektörünün durumu merak konusu haline gelmişti. Bu noktada Bankacılık Düzenleme ve Deneteme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben konu hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. Umut vaat eden açıklamaları ile 2020 yılının özellikle bankacılık sektörü için bir yükseliş ve canlanma dönemi olacağı ifade edildi.

Mehmet Ali Akben açıklamalarında ‘2020 yılı hakkında bazı tahminlerde bulunmamız gerekirse yatırımların ve ihracatın artış göstereceğini öngördüğümüz içim, özellikle turizm sektörü başta olmak üzere, hizmet sektöründe de olumlu gelişmelerin yaşandığını söyleyebiliriz. Bu noktada istihdamın yükselişe geçeceğini söyleyebiliriz. Tüm bu olumlu gelişmeler bir noktadan sonra bankacılık sektörünü de olumlu anlamda etkileyecektir’ dedi

Son bir yıllık döneme bakıldığı zaman, bankacılık sektörünün yaşadığı dalgalanmaların, pek çok alanda zorlayıcı olduğu bir dönem olduğu ifade edilmişti. Ancak tüm zorluklara ve dalgalanmalara karşı, sermaye ve likidite açısından ne kadar güçlü ve yeterli olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. En son 2016 yılında turizm şirketlerinin yaşadığı bazı sıkıntılar karşısında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bir esneklik sağlanmıştı. Bu noktada şimdilerde yaşanan büyük turist kapasitesi bakımından da son derece etkili olduğu belirlendi.

Açıklamalarında ‘2020 yılına baktığımız zaman sektörün takibe dönüşüm oranlarının azaldığı ve bu sayede son derece önemli seviyelere geldiğini görmek mümkün. Yatırımcılar için Türkiye pazarı hala çok cazip bir alan olarak değerlendiriliyor. Bu noktada bankacılık sektörünün gelişiminden dolayı son derece umutluyuz’ dedi.