Berkshire, Wells Fargo Hissesini Yüzde 26 Azalttı

Amerikalı iş adamı, hisse senedi yatırımcısı ve hayırsever olan Warren Edward Buffett, cuma günü yaptığı açıklamada Wells Fargo & Co ve JPMorgan Chase & Co’daki hisselerini düşürdüğü ve Goldman Sachs Group Inc’deki bir yatırımdan da tamamen ayrıldığını söyledi. Dünyanın en büyük ikinci holding şirketi olan Berkshire Hathaway CEO’su Buffett, en büyük ABD bankalarından bazılarının hisselerini sattığını da ekledi.

Berkshire, Wells Fargo hissesini yüzde 26 azaltarak 237,6 milyon dolara düşürmüş oldu.

Berkshire Hathaway Holdingi hazirandan bu yana kote edilmiş olan yatırımlarının Toronto merkezli Barrick Gold Corp’ta olduğunu ve 20.9 milyon dolar değerinde yeni hisse yatırımı yapılacağını açıkladı.

Barrick hisseleri ise geçtiğimiz hafta rekor kıran altın fiyatlarından fayda gördü. Berkshire’ın yaptığı yatırım açıklamasından sonra ticarette yüzde 3.2 oranında yükseliş gösterdi.

Buffett ilk olarak 1989 yılında Wells Fargo’ya yatırım yapmıştı. Holding, 2018’den bu yana ise Wells Fargo hisselerinin yarısından fazlasını kaybetti. Bir zamanlar Wells Fargo’da bulunan yatırımın değeri 32 milyar dolardı. Müşterilerine kötü davrandığı için sürekli skandallar ile gündeme gelen banka zarar görerek değer kaybetti.