BNP Paribas Kredi Koruma Sigortasından İlave Prim Almayacak

Dünyayı kasıp kavuran ve çok sayıda ölüme neden olan koronavirüs salgını ile ilgili olarak hem yurt içi hem de yurt dışı bankalar gerekli önlemleri almaya, müşteriler ve toplum için çeşitli destekler sunmaya devam ediyor. BNP Paribas Cardif de koronavirüs salgını ile ilgili olarak müşterilerine tam anlamıyla destek olmaya çalışıyor.

BNP Paribas, iş ortakları aracılığı ile kredisini yeniden yapılandıran müşterilerini bu alanda destekleyeceğini açıkladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre kredi koruma sigortasından ilave prim talep edilmeyeceği belirtildi. Salgının etkilerini ve finans sektörü üzerindeki baskıyı azaltmak için desteklerinin devamının geleceği de ifade edildi.

3 Aya Kadar Geçerli

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında BNP Paribas Cardif, kredisini yeniden yapılandırmak için gelen müşterilerinden bu işlemde meydana gelecek ilave primleri talep etmeyeceğini ve kredi vade ve tutarlarında herhangi bir değişim olsa bile bu ödemeyi almayacağını açıkladı.

Banka tarafından yapılan açıklamada bu durumun hangi müşteriler tarafından kullanılabileceğine de değinildi. Yaşanan süreçte sorumluluk bilinci ile hareket edilmesi gerektiğine değinen BNP Paribas Cardif yönetimi, kredi ödeme planlarında vade ve tutar değişikliğine giden müşterilerinin kredi koruma sigortalarındaki ilave primlerin talep edilmeyeceğini belirtirken, bu uygulamanın “3 aya kadar olan vade uzatmaları için” geçerli olduğunun da altını çizdi.

Aynı zamanda banka, sigorta poliçe teminatlarının yeni belirlenecek kredi vadesi boyunca geçerli olacağını da açıkladı.