Judo Bank KOBİ Kredileri İçin Devletten Fon Sağladı

Avustralya’da küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi sağlama alanında odaklanan Judo Bank, koronavirüs salgını sırasında küçük işletmelerin yaşayabileceği olumsuz ekonomik durumları ortadan kaldırmak amacıyla kredi dağıtmak istediğini duyurdu. Bu alanda küçük işletmelere 500 milyon dolarlık kredi vermek istediğini belirten banka, Avustralya Finansal Yönetim Ofisi (AOFM) ile görüşmeler yaptı.

AOFM ile yapılan görüşmeler doğrultusunda devlet desteği elde edildi. AOFM’ye ait olan Avustralya İşletme Garanti Fonu aracılığı ile bankanın hedeflediği tutarın 250 milyon dolarlık kısmının karşılanacağı belirtildi. Böylelikle Judo Bank, hükümet tarafından kredi fonu desteği alan ilk banka olacak.

Girişimin Amacı KOBİ’leri Desteklemek

Judo Bank tarafından gerçekleştirilen bu desteğin amacı, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerini, dünyayı saran koronavirüs salgınından korumak ve büyük bankalar arasında rekabet etme şansı vermek. Özellikle küçük işletmelerin ön planda tutulacağını söyleyen banka, bu işletmelerin kredi alabilme potansiyelinin diğer bankalarda daha düşük olduğunun altını çizdi.

Bankanın kurucu ortağı ve CEO’su olan David Hornery konuya yönelik olarak, “İşletmelere verilen yardım daha önce hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bu destek, şu ada finansman açısından oldukça önemli.” dedi.

Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana bankacılık lisansına sahip olan banka, bu alandaki taleplerin yüksek olduğunu ve günümüzde mevduat oranlarının 1,4 milyar doları bulduğunu da açıkladı. Yakın zamanda banka Citigroup’tan 350 milyon dolarlık kredi almıştı.