Şekerbank Hayat Bulsun Etkinliğini Başlattı

Şekerbank Hayat Bulsun Etkinliğini Başlattı
Şekerbank Hayat Bulsun Etkinliğini Başlattı

Şekerbank, pandemi sürecindeki müşterilerine desteğini arttırmak amacıyla yeni bir etkinlik başlattı. Banka bu etkinlik için ödül bazlı kitlesel fonlama platformu “Fongogo” ile iş birliği yaptığını belirtti. Yapılan iş birliği doğrultusunda esnaf ve girişimcilere yönelik “Hayat Bulsun” etkinliği başlatıldı.

İş birliğiyle birlikte tüm esnaf ve girişimcilerin bir araya gelmesi hedeflendi. Esnafların ve girişimcilerin birbirine destek olması bir yana, ihtiyaç duyulan finansmana da erişimlerine yardımcı olunacağı ve 3 ay ertelemeli nakit desteği sunulacağı ifade edildi.

Nakit İhtiyaçlarını Karşılama Fırsatı

Banka ile iş birliği yapan Fongogo platformu, esnaf ve girişimcilerin satış yapmalarını sağlamak amacıyla sanal bir pazar yeri de sunacaklarını belirtti. Sunulacak olan bu pazar yeri ile birlikte esnaflar ve girişimciler nakit ihtiyaçlarını karşılama imkanına ulaşacak.

Toplanan fonla birlikte ihtiyacı olan esnaf ve girişimcilere 3 ay ertelemeli finansman desteği sunulacak. Fongogo, sanal pazar yeri içerisinde satış yapan müşterilere yönelik ödüllerde sunacak. Ürün ve hizmetlerin ön satışını yapan müşterilere ileri tarihte kullanma taahhüdü verilerek finansman sağlanacak. Hedeflenen fonun yüzde 50’sine Fongogo üzerinden ulaşan esnaf ve girişimciler Şekerbank’tan 50 bin TL’ye kadar finansman kullanabilecek. Bu finansman kaynağı 36 aya varan vadelerle, 3 ay ödemesiz dönemli nakit desteği olarak sunulacak.

“Esnaf ve Girişimcilerimizin Yanındayız”

Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, Fongogo iş birliğine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Koronavirüs salgını nedeniyle nakit akışlarında dalgalanma yaşayan müşterilerimizi desteklemek amacıyla sürekli yeni çözümler geliştirmeye devam ediyoruz. Kitlesel fonlama platformu olarak faaliyet gösteren Fongogo ile de bu kapsamda esnaf ve girişimciler için çok faydalı bir iş birliği yaparak ‘Hayat Bulsun’ etkinliğini başlattık.

Fongogo, her türlü projenin hayata geçmesi için ihtiyaç duyulan sermayenin kitlelerin desteğiyle bir araya getirilmesine aracı olan sanal bir pazar yeri, kitlesel fonlama platformu. Esnaf ve girişimciler Fongogo platformu üzerinden kitle fonlaması ile nakit ihtiyaçlarını karşılarken hedeflenen nakit miktarına ulaşılamaması durumunda da Şekerbank olarak müşterilerimize kalan kısmını avantajlı koşullarda tamamlama imkanı sunacağız. Esnaf ve girişimcilerimizin yanında yer alarak işlerinin devamlılığını sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”