Brezilya’da Pandemi Banka Soygunları Başlattı

Brezilya'da Pandemi Banka Soygunları Başlattı
Brezilya'da Pandemi Banka Soygunları Başlattı

Ekonomi anlamında çöküş yaşayan Brezilya’da banka soygunları meydana geldi. Pandeminin ekonomiyi olumsuz etkilemesi ile sürekli banka soygunları gerçekleşmeye devam ediyor. Brezilya’nın Cameta kentinde uzun namlulu silahlar ile banka soygunu yaşandı. Saldırganlar 1 kişiyi yaralarken 1 kişinin de ölümüne neden oldu. Bankadan kaçmayı başarabilen soyguncular sonrasında polis ile de çatıştı ve izlerini kaybetmeyi başardı.

Brezilya’da 2.12.2020 tarihli Criciuma kentinden sonra bugün Cemata’da bir soygun daha yaşandı. Silahlar ile bankaya giren soyguncular üzerine Para Eyaleti Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Banco do Brasil şubesine yüksek kalibreli silah ile saldırıldığını ve 1 rehinenin öldürüldüğü bildirildi. Diğer bir rehine ise bacağından vurularak yaralandı ve sonrasında hastaneye kaldırıldı.

ATM’leri Havaya Uçurdular

Bir diğer soygun ise Santa Catarina eyaletine bağlı olan Criciuma kentinde meydana geldi. Yine ağır silahlar kullanan soyguncular, sabah saatlerinde birden fazla banka şubesine saldırdı. Yaklaşık olarak 10 adet araç ile şehre giren soyguncular, birkaç aracı şehrin girişinde ateşe vererek kapatarak 2 saat içerisinde 4 adet banka şubesine saldırdı.

Ayrıca bu süreçte ATM’leri de havaya uçuran saldırganlar şehirden kaçmayı başardılar. Çaldıkları paraların bi kısmının sokaklara saçılması üzerine paraları toplamaya çalışan 4 kişi polis tarafından göz altına alındı. Finans Gündem’de yer alan bu habere göre polisin 150 bin doları kurtarabildiği belirtildi.