British Business Bank 98 Binden Fazla İşletmeyi Destekledi!

İngiltere’nin ekonomik kalkınma bankası olan British Business Bank, geçtiğimiz mali yıl içerisinde 98 binden fazla işletmeyi desteklediğini ve bu alanda 8 milyar Sterlin finansman oluşturduğunu açıkladı.

Koronavirüs salgını ile birlikte olumsuz yönde etkilenen İngiliz işletme ve firmalarına yardım etme rolünü üstlenen banka, son altı aylık yıllık raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre geçen yıla oranla yüzde 21 oranda artış yaşandığı ifade edildi.

Başlangıç Kredileri Programı kapsamında ödünç verilen tutarın yılın başından bu yana 500 milyon Euro’yu geçtiği ifade edildi. Geçtiğimiz ay, girişim kapsamında 75 bininci finansman anlaşmasını gerçekleştirdikleri dile getirildi.

Bankanın tüm bunlara ek olarak yine geçen yıla oranla Londra dışındaki 8 bin adet küçük işletmeyi desteklediği ifade edildi. Bu kapsamda 75 bin adet şirkete finansman yardımı yapıldığı belirtildi. Pandemi dönemi boyunca 12 yeni dağıtım ortağı oluşturulduğu ve bu dağıtım ortakları ile birlikte toplam fon sağlayıcı sayısının 140’ın üzerine çıktığı vurgulandı.

British Business Bank İştirakleri Rekor Kırdı

Bankanın ticari iştirakleri olarak bilinen British Business Investments ve British Patient Capital ise yıl boyunca toplam 952 milyon Euro değerinde rekor düzeyde taahhütte bulundu.

Konuya yönelik olarak CEO Catherine Lewis La Torre şu açıklamayı yaptı:

“Banka ve Birleşik Krallık ekonomisindeki rolümüz, daha küçük işletmelerin istikrara kavuşmasını, gelişmesini ve büyümesini sağlayacak daha iyi finansmana erişim için gerekli koşulları yaratmak için hükümetin güvenilir bir ortağı olarak çalışmaya devam ederken büyük bir rahatlama yaşadı.

98 bin işletmeye 8 milyar sterlinlik finansman desteğimizi içeren bu hesap kümesinde bildirilen sonuçlar, vergi mükellefine parasının karşılığını vermeye devam ettiğimizi gösteriyor.”

Bankanın başkanı olan Lord Smith ise “İngiliz İş Bankası’nın, Covid-19 salgınından çıkarken İngiltere’nin ekonomik iyileşmesinde giderek daha önemli bir rol oynamasını bekliyoruz. Önümüzde yatan zorlukların üstesinden gelmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır, istekli ve yetenekliyiz.” dedi.