Burgan Bank İlk Çeyrekte 12 Milyon TL Kar Elde Etti

Burgan Bank, 2020 yılı ilk çeyreğindeki net kar payını açıkladı. İlk üç aylık net karı 12 Milyon TL olan Burgan Bank, özkaynaklarını 1,9 Milyar TL, katkı sermaye dahil özkaynakları ise 3,9 Milyar TL rakamlarına ulaştı.

Burgan Bank İlk Çeyrekte Büyük Kar Elde Etti

İlk çeyrek karını açıklayan Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, koronavirüs salgınına karşı verilen mücadele kapsamında müşterilerine destek olduklarını belirtirken, aynı zamanda da ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getirerek, nakdi ve gayri nakdi krediler toplamında toplamda 22,3 Milyar TL kar elde ettiklerini açıkladı.

Burgan Bank, aktif büyüklük oranını  önceki yıla kıyasla yüzde 13 artış sağlayarak 24,3 Milyar TL oranına, nakdi kredilerini yüzde 11 artış sağlanarak 18,6 Milyar TL’ye, gayri nakdi kredilerini yüzde 8 artış ile 3,7 Milyar TL oranına ve toplam müşteri mevduatı oranını yüzde 12 artış ile 12,8 Milyar TL’ye yükseltti.

2020 yılının ilk çeyreğini başarı ile kapatan banka adına Genel Müdür Murat Dinç süregeln salgın günlerini temel alarak;

“Bu yıl, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisi karşısında ülke olarak paylaştığımız birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu en üst seviyeye taşıdık. banka olarak çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve toplumumuzun sağlığını ön planda tutan tedbirleri gecikmeksizin hayata geçirdik. Aynı zamanda salgının olumsuz etkilerinin ve yarattığı belirsizliklerin en az hasar ile yönetilmeye çalışıldığı bu dönemde, hizmetlerimizi kesintisiz olarak sürdürdük. Müşteri odaklı bankacılık anlayışımız ile hizmetler ve çözümler sunduk. Bu kapsamda bireysel ve kurumsal müşterilerimizin talepleri doğrultusunda; vadesi gelen ödemelerini öteleyerek, bu zor dönemde yanlarında yer aldık, destek olduk. Ayrıca toplumsal dayanışmaya da katkı sağlamak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 2 milyon TL’lik kaynak temin ettik.” sözleri ile desteğini dile getirdi.