ING Bank Reklamına Tepkiler Büyüyor

ING Bank, Cepte Kredi kampanyası için hazırladığı reklam filminde MFÖ grubunun “Sufi” adlı şarkısını kullandı. Tasavvuf ile doğrudan alakalı bir parça olduğu için ING Bank, sosyal medya üzerinden tepkiler almaya başladı.

ING Bank, Sufi Şarkısı Yüzünden Tepki Aldı

MFÖ grubunun solisti Mazhar Alanson’un tasavvuf müziği ile haşır neşir olduğu biliniyor. Günümüzde kült bir hale gelen Sufi şarkısı ile de bilinen MFÖ grubunun ING Bank’ın Cepte Kredi reklamının sesi olması üzerine sosyal medya üzerinden çok sayıda tepki yağdı.

Sosyal medya tepkilerine bakıldığı zaman MFÖ grubunun Sufi adlı parçasının tasavvuf ile alakalı olmasından dolayı Cepte Kredi kampanyası reklamı için kullanımının hoş olmadığı söylenmeye başlandı.

Sosyal medyadan gelen tepkiler arasında;

“MFÖ şarkısı Sufi’nin banka reklamında kullanılması beni en az Sezai Karakoç’un Mona Roza’yı yazdığı Muazzez Akkaya’nın da bir banka oynaması kadar rahatsız etti.”

MFÖ’nün tasavvufa/sufiliğe ilgisinin ürünlerinden olan 80’ler şarkısı “sufi”, sözleri değiştirilerek ING Bankasının reklam cingılı olmuş. Adı sufi olan şarkı, reklam kuşağında kredi kartı övüyor.” şeklinde yorumlar var.