Burgan Bank’ın Karı 171 Milyon TL’ye Ulaştı

21 Aralık 2012 tarihinde hisselerinin yüzde 99,26 pay ile Tekfen Holding’ten Eurobank’a geçtiği Burgan Bank’ın kari 171 milyon TL’ye ulaştı.

Günümüzde 16 farklı ilde 38 adet şubesi ile hizmet veren banka, göstermiş olduğu faaliyetler ve etkinlikler sonucunda karını 171 milyon TL’ye ulaştırırken net karını da 139 milyon TL olarak açıkladı. Banka tarafından açıklanan diğer bilgilere göre konsolide mali tabloların aktif büyüklüğü 21,5 milyar TL ve nakdi krediler ise 16,8 milyar TL olarak belirtildi.

Müşteri Mevduatında Yüzde 15 Artış

Bankanın müşteri mevduatı oranında yüzde 15 artış yaşandığı görüldü. Bununla birlikte müşteri mevduatları 11,4 milyar TL olarak açıklandı. Bankanın özkaynakları ise 1,9 milyar TL olarak rapor edildi.

2019 yılından bekledikleri verimi ve karlılığı alarak yollarına devam ettiklerini söyleyen Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç konuya yönelik olarak şu açıklamada bulundu:

“Özel bankacılık alanında müşterilerimizin ana bankası, ticari bankacılık tarafında ise üç bankasından biri olma hedefiyle ilerliyoruz. Özel bankacılık alanındaki varlığımızı güçlendirirken müşteri sayımızı artırdık ve ticari taraftaki en önemli kazanımımız ise dış ticarette gerçekleşti.”

Banka tarafından rapor edilen diğer bilgilere göre bankanın özkaynakları 1,9 milyar TL ve katkı sermaye dahil olmak üzere özkaynakları 3,7 milyar TL olarak açıklandı. Banka geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 112 milyon TL kar elde etmişti. Banka böylelikle kar oranını 6 ay içerisinde yüzde 80 oranında arttırmış oldu.