Halkbank Sanatçılara da Destek Veriyor!

Hızlı bir şekilde yayılan, dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de etkisini gösteren yeni tip koronavirüs salgını (Covid-19) nedeniyle, ünlülerin de konserleri iptal olmuştu. İptal olan konserler ve turneler nedeniyle sanatçıların gelirlerinde de büyük bir ekonomik zarar meydana geldi. Bu isimlerden biri de Serdar Ortaç oldu.

Maddi durumunun basında yansıdığı gibi olmadığına değinen Serdar Ortaç, son dönemlerde yaşanan salgın dolayısı ile ödemelerinin çok olduğunu ve bu ödemeleri yapmakta zorlandığını ifade etti. “Çalışanlarımın maaşları var, ailemin sorumluluğu var, kira da ödüyorum” diyen Ortaç, Halkbank’tan kredi çektiğini ve Halkbank sayesinde ekonomik durumunda düzelme yaşadığını açıkladı.

“Kredim Haziran’a Kadar Ertelendi”

Serdar Ortaç yaptığı açıklamalara şöyle devam etti:

“Halkbank’tan kredi de çekmiştim ama Allah razı olsun yöneticilerimizden, onlar sayesinde kamu bankasından aldığım kredim Haziran’a kadar ertelendi. Bankaya dilekçe verdim ve kredimi ertelediler. Aynı özveriyi özel bankalardan da bekliyorum. Müşterilerine böyle yaklaşmaları gerekiyor. Başkan Erdoğan’ın özel bankalara eleştirisine sonuna kadar katılıyorum. Özel bankalar şu an elini taşın altına koymayacaksa ne zaman koyacak? Bakın Halkbank, hem faizi uygun oranda verdi, hem de erteledi. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz, ben de zorlanıyorum ama tekrar söylüyorum; ne iflas ettim, ne de maddi açıdan kötü bir durumdayım.”

Yaşadığımız karantina ve salgın günleri ile ilgili olarak Ortaç şu cümleleri kaydetti:

“Çok zor günlerden geçiyoruz ama bunları aşacağız millet olarak. Sağlık çalışanlarımız, Sağlık Bakanımız bizim için gece-gündüz mücadele ediyor. Türkiye sağlık alanında ne kadar başarılı olduğunu da dünyaya bir kere daha gösterdi. Şehir hastanelerimizle, sağlık alanındaki başarılarımızla ne kadar övünsek az. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyanın takdirini topladı. Geçmişte bazıları diyordu ya ‘Ne gerek var bu kadar çok yataklı hastanelere?’ diye. Bakın işte ne kadar gerekliymiş şimdi çok daha iyi anladık. Muhteşem bir noktadayız sağlık alanında. Bundan daha iyisi yapılamazdı. Geleceği okuyarak bu projeleri hayata geçirdiler. Şehir hastanelerine itiraz edenlerin ne kadar haksız olduğunu herkes görüyor. Başkan Erdoğan her şeyin en doğrusunu yaptı. Buradan tüm sağlık çalışanlarımıza da Sağlık Bakanımıza da çok teşekkür ediyorum.”