Citibank Rusya’daki Müşterilerine ‘Hesapları Kapatın’ Çağrısında Bulundu!

Citibank Rusya'daki Müşterilerine 'Hesapları Kapatın' Çağrısında Bulundu!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sonrasında uygulanan yaptırımlar çerçevesinde Citibank, Rusya’daki tüm kurumsal müşterilerine hizmet vermeyi bıraktığını açıklamıştı. Bunun üzerine banka, kendisi ile iş yapan firmalara mektup gönderdi. Bu mektupta banka, müşterilerinden hesaplarını kapatmalarını istedi.

Yabancı kurumsal müşterilere gönderilen mektuplarda banka, hesapların kapatılmasını talep ederken aynı zamanda bu işlemin geciktirilmemesini de istedi. Citibank, yasal yükümlülüklerinin gerektirdiği hizmetleri şu an için sürdürmekte olduğunu da belirtti.

Kommersant gazetesine göre Citibank’ın kararını değerlendiren hukuk uzmanları, kredi kurumunun kurumsal müşterilerine, sözleşmenin sona ereceği tarihe kadar öngörülen hizmet ve koşulları yerine getirmek zorunda olduğunun altını çizdi. Bankanın Rusya’daki faaliyetleri sona erdirme arzusunun öngörülen yükümlülüklerin tek taraflı erken feshi için temel olamayacağı da ifade edildi.

“Açık olmak gerekirse, bu ülkedeki varlığımızı aşamalı olarak sona erdirmek niyetindeyiz”

Banka tarafından yayınlanan yazılı açıklamada konuşan Citigroup CEO’su Jane Fraser, Rusya’daki operasyonlarını azaltmaya devam ettiği belirtirken, mesajında, “Önümüzdeki yıl, sunduğumuz kurumsal bankacılık hizmetlerinin neredeyse tamamını aşamalı olarak kaldıracağız. Açık olmak gerekirse, bu ülkedeki varlığımızı aşamalı olarak sona erdirmek niyetindeyiz” diye konuştu.