Albaraka Türk BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki Yerini Korudu

Albaraka Türk BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ndeki Yerini Korudu

2019 yılından bu yana, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde “tek katılım bankası” olma unvanına sahip olan Albaraka Türk, bu yıl da endeksteki yerini korudu. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, Albaraka Türk, gösterdiği gelişimin yanı sıra sürdürülebilirlik çalışmalarıyla da öne çıkmaya devam ediyor.

2021 yılında karbon ayak izini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 azalttığını belirten banka, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yerini de koruyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Albaraka Türk Genel Müdürü Malek K. Temsah, banka olarak sürdürülebilirlik konusuna oldukça önem verdiklerini belirtti.

Temsah açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öyle ki artık bu konu kendimize belirlediğimiz bir hedeften ziyade rutin faaliyetlerimizin ve hayatımızın bir parçası haline geldi. Sürdürülebilirlik çalışmalarına gösterdiğimiz özen ve şeffaflıkla birlikte bu yaklaşımımızı tüm paydaşlarımıza yansıtmayı ve onları teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bundan sonraki süreçte de gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına mücadele etmeye devam edeceğiz. Ayrıca, çalışmalarımızın neticesinde Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yerimizi koruduğumuz için de mutluyuz.”