Citigroup ve JP Morgan Net Karı Düşüşe Geçti!

İkinci çeyrek verilerinin açıklandığı günümüzde JP Morgan Chase & Co. ile Citigroup bankalarının net kar oranlarının düştüğü gözlemlendi. Pandemi nedeniyle bankalar olası zararlara karşı hazırlıklı olduğunu ifade etmiş ve net kar oranlarında da düşüş yaşanacağını dile getirmişti.

Citigroup olası bir zarara karşı ayrılan 5,6 milyar dolar kredi karşılığının yüzde 73 oranında düştüğünü açıkladı. Banka, 30 Haziran tarihinde sona eren ikinci çeyrekte 1,32 milyar dolar ve hisse başına 50 cent kar elde etmişti. Geçen yılın aynı dönemindeki net kar 4,8 milyar dolar olarak yer almıştı. Hisse başına kar ise 1,95 dolar idi. Bankanın böylelikle geçen yıla oranla 3 buçuk milyar dolara yakın kaybı bulunuyor.

Net Karı Yüzde 50 Düştü

JP Morgan Chase’in ise koronavirüs salgını sonrasındaki kredilerinde yaratmış olduğu baskı ve olası bir temerrüt dalgasına karşı oluşturduğu geniş rezervleri nedeniyle ikinci çeyrek verilerindeki net karının yüzde 50 oranında düştüğü görüldü.

Bankanın geçen yılın aynı dönemindeki net karı 9,65 milyar dolar ve hisse başına karı 2,82 dolar olarak yer almıştı. 2020 yılı ikinci çeyrek verilerine göre bankanın net karı 4,7 milyar dolar ve hisse başına karı ise 1,38 dolar olarak açıklandı.