Denizbank 12. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’na Katıldı

Denizbank 12. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması'na Katıldı
Bu yıl 12’ncisi düzenlenen “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması” Denizbank iş birliğinde gerçekleştirildi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Tarım, hassasiyetle üzerine durmamız bir konu. Salgın bize dijitalleşmeyi ve üretimin önemini öğretti. Rusya-Ukrayna savaşı ise bize tarımın önemini öğretiyor” dedi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ise “Dünyanın sayılı tarımsal üreticilerinden biriyiz. Bu ülkeye güvenelim, bu ülkenin geleceğinin bizlerin omuzlarında yükseleceğine inanalım.” şeklinde konuştu.

Çiftçi Varsa Hayat Var

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni, Denizbank Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Bu yılın teması “Çiftçi Varsa Hayat Var” olarak kayda geçti. Yarışmanın konusunu; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıdaların işlenmesi ve muhafazası, hasat, harman, üretici, çiftçi, çiftçilik mesleğinin önemi, kırsal yaşam ve her türlü tarımsal faaliyet oluşturdu.

Yarışmaya 666 kişi, 3 bin 977 adet eserle katılım sağladı. Kurul tarafından 19 esere ödül verildi. 83 eser de sergileme ve albüm çalışması için belirlendi.

“DenizBank aynı zamanda dijitalleşmenin de öncüsü oldu.”

 Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider ödül törenindeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle insanın toprağında bulunan zenginliklerin verimli bir şekilde kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Cumhuriyetin 2’nci yüzyılına giriyoruz. Şimdiye kadar çok değerli hizmetler yapıldı, kıymetli kazanımlar elde edildi. Ancak yeni bir döneme giriyoruz. Dijitalleşme artık çok önemli. DenizBank aynı zamanda dijitalleşmenin de öncüsü oldu. Başarısını kısmen buna borçlu. Yapacağımız çalışmalar sayesinde kısa bir zaman sonra çiftçimiz ‘neyi, nasıl alacağım, tarlamı nasıl süreceğim’ ya da hayvancımız ‘yemi nasıl alacağım’ demeyecek. Dijital tarım, hayvancılık, ormancılık terimlerini çok daha fazla kullanacağız.”

“Dünyanın sayılı tarımsal üreticilerinden biriyiz. Bu ülkeye güvenelim, bu ülkenin geleceğinin bizlerin omuzlarında yükseleceğine inanalım. DenizBank bu yarışma ile tarihe not düşüyor. Hem kültürel bir faaliyet hem de tarihe vesika bırakmak için bu akışın devamını ümit ediyorum.”

“Her 3 çiftçiden 2’ye yakınını finanse ediyoruz.”

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ise konuşmasında şunları kaydetti:

“Banka olarak amaçlarının çiftçiyi ‘iş insanı’ yapmak olduğunu belirten, Ateş, ‘Bunu bir milli mesele olarak algıladık. İlk adım olarak Tarişbank’ı satın aldık. Bu yapıyı büyüterek şube sayısını 400’e yükselttik. Şu anda tarımın en önemli finansal inovasyonu olan Üretici Kart, Türkiye genelinde 650 bin üreticimizin cebinde. Her 3 çiftçiden 2’ye yakınını finanse ediyoruz. Dünyada ilk olan, senede bir hasat vadeli geri ödeme imkanı, tüketimi değil, üretimi destekleyerek çiftçiye can suyu veriyor.

Bu uygulama ile çiftçi sanal olarak kendi arazisini, arazisinin olduğu bölgedeki hava şartlarını görebiliyor. Sulama ve alacağı teşvikler konusunda bilgi alabiliyor. Yakın zamanda bu uygulamadan Üretici Kart ile harcama yapma imkanı çiftçilerimizin hizmetinde olacak. Salgın ile birlikte gördük ki işlenebilir toprak ve alınan ürün büyük önem taşıyor, yerine göre ordulardan, silahlardan daha etkili. Tarım artık ülkelerin birbirlerine üstünlük sağlayacağı stratejik savaş konusu oluyor. Tarım ve Orman Bakanlığımız elinden geleni yapıyor ancak bu yeterli değil. Tarım, hassasiyetle üzerine durmamız bir konu. Salgın bize dijitalleşmeyi ve üretimin önemini öğretti. Rusya-Ukrayna savaşı ise bize tarımın önemini öğretiyor.”