Akbank Talimata Aykırı İşlem Gerekçesi ile Para Cezası Aldı

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu tarafından Akbank’a ceza kesildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bankanın talimatlara aykırı işlem yaptığı gerekçesi nedeniyle 155 milyon 500 bin TL para cezası verildi.

Banka, BDDK tarafından almış olduğu para cezasına yönelik Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıklama yaptı. BDDK tarafından bankaya para cezası kesildiği ifade edildi.

Akbank Talimata Aykırı İşlem Yaptı Gerekçesi

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada BDDK, yeni tip koronavirüs salgınında etkilerin sınırlandırılması hakkındaki talimatlara uygun işlem yapmadığı gerekçesi ile Akbank’ı suçlu buldu. Bu gerekçe ile birlikte Akbank’a 155 milyon 500 bin TL para cezası kesildi.

Söz konusu olan idari para cezasının bankanın finansal tabloları üzerinde önemli bir etkisinin olmayacağı da ifade edildi. Cezanın yüzde 25’inin peşin ödeme indiriminden yararlanılarak ödenebileceği de yapılan açıklamada belirtildi. Böylelikle BDDK geçtiğimiz günler içerisinde müşteri şikayetlerini incelemesi ile 7 bankaya 204 milyon lira para cezası kesmiş oldu.