Credit Europe Bank Rusya’nın En İyi Bankaları Listesine Girdi

Türk işadamı Hüsnü Özyeğin tarafından kurulan ve uluslararası alanda bankacılık hizmeti veren Credit Europe Bank, Forbes dergisinin “Müşterilerinin Gözüyle Rusya’nın En İyi Bankaları” listesine girdi. 15 bankanın yer aldığı listede CEB, 10. sırada bulundu. Listenin ilk üç sırasında yer alan bankaların isimleri ise şu şekildeydi; Raiffeisen Bank, Moskvskiy Kreditnıy Bank ve Alfa Bank.

15 bankanın yer aldığı listeye bu yıl Sberbank’ın, VTB’nin, Gaprombank’ın ve Rosselhozbank’ın giriş yapmaması dikkat çekti. Rusya’nın en büyük bankalarının listede yer almamasına yönelik olarak pandemi etkisi yorumu yapıldı. Geçtiğimiz yıl  ilk kez yapılan sıralamada 20 banka yer almıştı.

20 Farklı Ülkede 40 Binden Fazla Müşteri

“Müşterilerinin Gözüyle Rusya’nın En İyi Bankaları” listesi, 20 farklı ülkede 40 binden fazla müşteri ile görüşülerek hazırlanıyor. Listenin düzenlemesini ise Stasita şirketi üstleniyor. Hazırlanan liste Forbes dergisine aktarılıyor.

Liste hazırlanırken müşterilerin genel memnuniyeti göz önünde bulunduruluyor. Ek olarak müşterilerin bankaya karşı duyduğu güven, çalışma koşulları, müşteri hizmetleri, dijital hizmetler ve finansal danışmanlık özellikleri de değerlendiriliyor.

Bu yıl ki değerlendirmeye Forbes dergisinin Rusya versiyonunun katılmadığı ve direkt olarak Forbes ABD tarafından listenin yayımlandığı da belirtiliyor. Listedeki 15 bankanın sıralaması ise şu şekilde yer alıyor:

  1. Raiffeisen Bank
  2. Moskovakiy Kreditnıy Bank
  3. Alfa Bank
  4. Tinkoff Bank
  5. Ak Bars
  6. Avangard
  7. Poçta Bank
  8. FK Otkritye
  9. Citibank
  10. Credit Europe Bank
  11. Bank Home Credit
  12. Sankt Peterburg Bank
  13. Promsvyazbank
  14. Rosbank
  15. Uralsib