Albaraka Türk Kurumsal Yönetim İlkelerine Uygunluk Notu Açıklandı

Albaraka Türk Bankasının Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Notu açıklandı. Bankanın söz konusu not durumu 9,09 olarak belirtildi. Banka Genel Müdürü Melikşah Utku konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Albaraka Türk 10 Üzerinden 9,09 Puan Aldı

National Investors Derecelendirme (NIS) tarafından gerçekleştirilen Kurumsal Yönetim Derecelendirmenin tamamlanması üzerine banka puanını açıkladı. Bankaların 10 puan üzerinden değerlendirildiği bu raporda banka 9,09 puan alarak büyük bir başarıya imza attı. Banka, bu puanı ile en yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip olan kuruluşlar arasında yerini sağlamlaştırdı.

Söz konusu durum ile alakalı olarak Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku açıklamalarda bulundu.

Genel Müdür Melikşah Utku;

“Katılım bankacılığı sektöründe gerçekleştirdiğimiz bağımsız kurumsal yönetim derecelendirme çalışmasıyla gerek finansal ve ekonomik sürdürülebilirliği gerekse de kamuyu aydınlatma ve yönetim şeffaflığımıza dönük çalışmalarımızla hem paydaşlarımıza hem çalışanlarımıza hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Kurumsal yönetim ilkelerine uygun olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.