Danışman Olmak Kariyer Açısından Faydalı mıdır?

Üniversite yaşamında kendine danışman olmayı belirlediysen, günümüzün popüler meslek gruplarından birinde yer almayı hedefliyorsun demektir. Danışman olmak hem pek çok avantaja sahip olunmasını hem de dezavantajları sebebiyle riskli bir meslek grubu olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Bu durumda danışman olmak isteyen bireylerin meslek hakkındaki tüm ayrıntıları öğrenmesi gerekir. Danışman olmanın kariyer açısından faydaları bulunmaktadır. Bu faydalar göz önüne alındığında, günümüzün popüler meslek gruplarından biri olmasını sağlamıştır.

Öncelikle danışman olmak, her sektör içerisinde görev yapılabilmesini sağlar. Mezuniyetinizin ardından çeşitli sektörler içerisinde çalışma imkanı bularak farklı birçok deneyim kazanabilir ve sektörün ileri gelen isimleriyle çalışma fırsatı bulabilirsiniz. Pek çok kişi kısa vadeli bir kariyer yaşamına sahip olacağını düşünse de danışmanlık uzun vadeli ve sürdürülebilir bir kariyer fırsatı tanı. Bu nedenle avantajlı bir meslektir.

Network ağı oluşturmak, danışmanlar için oldukça kolaydır. Bunun sebebi danışmanların şirketleri değil, şirketlerin danışmanları bulmasıdır. Yani, iş teklifi alacak olan taraf siz olursunuz. Bu da tanınırlık seviyenizi arttırır. İş hayatının ileri gelen isimleriyle tanışma, iletişim kurma ve paylaşım yapma imkanına sahip olursunuz. Profesyonel network ağınızı genişletmek de yeni fırsatlar ve iş imkanlarına dahil olmanızı sağlar.

İletişim becerileriniz zaman içerisinde üst düzeye çıkar. Etkili iletişim, ikna kabiliyeti, jest ve mimik kullanımı, topluluk önünde konuşma gerçekleştirebilme yetenekleriniz performansınıza bağlı olarak siz istemeden gelişir. Danışman olmak, insanlarla sürekli olarak iletişim halinde bulunmak demektir. Bu nedenle pek çok insanla tanışır, hangi insanla nasıl bir iletişim kurmanız gerektiğinizi kolay bir şekilde ve kıza zamanda öğrenirsiniz.

Söz konusu proje yönetimi olduğunda insanlar ilk olarak size gelmek ister. Çünkü danışmanlar, şirketlerde analitik ve stratejik karar alınmasına yardımcı olan, alınacak kararlarda stratejik unsurları belirleyici bir rol izler. Hangi sektör içerisinde bulunduğunuz fark etmez. Proje yönetimi, her sektör için geçerli bir durumdur ve her yönetici şirketinin başarılı projeler yürütmesini ister. Bu nedenle projelerin denetlenmesini sağlayacak bir danışmana ihtiyaç duyar. Bu durumda başvurulacak ilk kişi, sizler olursunuz.

Çalışanların ofis içerisinde birbiriyle etkili bir şekilde iletişim kurabilmesi, liderlik becerilerini geliştirebilmesi için de danışmanlara ihtiyaç vardır. Eğer bireyler etkili iletişim yeteneklerini danışmanlar aracılığıyla geliştirebilirse, şirket ürün ve hizmet satışı, pazarlaması ve müşteriye yönelik ihtiyaçları belirleme konusunda daha aktif bir şekilde yer alır.

Ve son olarak danışman olmak, esnek çalışma saatlerine ve yüksek bir maaşa sahip olmak demektir. Çalışacağınız zaman dilimi tamamen size bağlıdır. Geliştirmiş olduğunuz yeteneklere bağlı olarak elde edeceğiniz gelir, o kadar artacaktır. Bu nedenle pek çok kişi danışman olmak ve bir şirketle sözleşmeli olarak anlaşarak çalışmak ister. Sözleşmeli olarak pek çok şirketle çalışma imkanının bulunabileceği sayılı meslek gruplarından biri olması, kişiye uluslararası alanda da çalışma imkanı vermektedir.