Denizbank İştirakinin İsmi Değişti

Denizbank’ın yüzde 100 oranında iştiraki olarak bilinen ‘Deniz Kartlı Ödeme sistemleri Anonim Şirketleri’ unvan değiştirme kararı aldı. Yeni unvanı ise ‘Hızlı öde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketleri’ oldu.

Denizbank konu hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bir açıklamada bulundu. Gerçekleştirilen bu açıklama sırasında ‘Bankamızın yüzde 100 oranında iştiraki olan ‘Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri Anonim Şirketi’nin unvanı bu süreç içerisinde hem amacı hem de sermayesine bağlı olarak değiştirildi. Konu hakkında 1 Kasım 2019 tarihinde bir değerlendirme yapıldı. Düzenlenen Genel Kurul Toplantısı sırasında Esas Sözleşmesinin ilgili maddelerinde bulunan değişikliklerin onaylanması için çalışmalar başladı. Genel Kurul sırasında alınan önemli kararların ise 12 Kasım 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tescil edilmesinin hemen ardından uygulanmasına karar verildi.

Genel Kurul tarafından alınan kararlar çerçevesinde şirketin yeni unvanı ‘Hızlı öde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketi’ olarak belirlendi. Yeni unvan kararının ardından sermaye artırımına gidildi. Şirket sermayesi 300.000 liradan 10.000.000 liraya kadar çıkarıldı’ ifadeleri kullanıldı. Bundan sonra ödeme sistemleri üzerinden yenilikçi çalışmaların hızlı bir şekilde devam etmesi bekleniyor.