Denizbank Kurumsal ve Ticari Krediler Yetkilisi Alacak!

Denizbank, Zorlu Holding tarafından 1997 yılında bankacılık lisansı alarak banka yolculuğuna başladı. Kısa bir geçmişi olmasına rağmen bu sürece 3 farklı hissedar değişimi sığdırmayı başardı. 2006 yılının Ekim ayında, Avrupa’nın en büyük finans gruplarından birisi olan Dexia’nın sürece dahil olmasıyla birlikte, Rusya’dan Türkiye’ye tek seferde en büyük yatırım gerçekleşmiş oldu. 28 Eylül 2012 yılından itibarense Avrupa’nın en büyük bankalarından birisi olarak bilinen Sberbank çatısı altında hizmetlerine devam etti. 2019 yılında yaşanan bazı gelişmelerin ardından bankanın hisseleri devredildi. Bankanın yeni hissedarı ise Emirates NBD olarak açıklandı.

Denizbank kurulduğu günden bu yana yenilikçi çalışmaları ile hizmet vermeye ve yatırımlarını bu noktada gerçekleştirmeye devam ediyor. 2012 yılında sektörün ilk Dijital Kuşak Bankacılık Departmanı’nı kurarken, sektörün ilk CDO’sunu atamayı başarmıştı. Hem Avrupa’da hem de dünyada birçok kez ‘Dünyanın En Yenilikçi Bankası’ unvanını almayı başardı. Günümüzde kaliteli hizmet ve teknolojik çalışmalarıyla sektöre yön vermeye devam ediyor.

Ticari ve Kurumsal Krediler Yetkilisi Görev Tanımı

Ticari ve Kurumsal Krediler Yetkilisi/Uzmanı görev yoğunluğu bakımından oldukça detaylı ve yoğun bir tempoyla işe başlar. Gün içerisinde sürekli aktif bir pozisyondadır. Saha ile iletişim halinde olduğu için gün içerisinde sahadan gelen talepler değerlendirilir. Ardından bankacılık sektörünü yakından ilgilendiren mali veri analizleri değerlendirilerek raporlandırılır. Ardından gelen çeşitli raporlar öngörüleme aracılığı ile sonuca vardırılır.

Sektörde ihtiyaçlar detaylı olarak sürekli incelenir. İhtiyaçların belirlenmesinin ardından ticari portföylerle iletişime geçilir. İhtiyaçların biran önce çözüme kavuşturulması için bir çözüm tablosu hazırlanır. Bankacılık alanında genel sektörlerle iletişime geçerek, öngörümler yapılır. Bu noktada oluşturulan tahminler aracılığıyla çeşitli tahminler yapılır.

Bankaların ticari ve kurumsal alanda verdikleri hizmetler çerçevesinde, kredi alım ve verim sürecinin en sağlıklı şekilde yönetilmesi, oluşan sorunların büyümeden çözümlenmesi amaçlanır.

Kurumsal ve Ticari Krediler Uzmanı/Yetkilisi Aranılan Özellikler

Denizbank tarafından;

  • Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik Fakülteleri ile Matematik ya da İstatistik bölümlerinden mezun olmak,
  • Finansal analiz yapabilen,
  • Kredi değerlendirme ve bankacılık ürünlerini tanıma konularında en az 5 yıllık bir deneyime sahip olmak,
  • Ekip çalışmalarına karşı uyumlu,
  • Zaman zaman esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek,
  • Erkek adaylar için mutlaka askerlik görevini tamamlamış,
  • Çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak,
  • İngilizce olarak Kredi Raporu hazırlayabilecek,
  • Kredi taleplerinin en doğru şekilde yönlendirilmesini yapabilecek,
  • Nakit akım modellemelerini yaparken, hassasiyet değerlendirmesini en doğru şekilde yapabilecek kişilerin arandığı duyuruldu.

Denizbank Kurumsal ve Ticari Krediler Uzmanı/Yetkilisi iş ilanı detaylarına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

https://www.kariyer.net/is-ilani/denizbank-kurumsal-ve-ticari-krediler-yetkilisi-yonetmeni-2439394