Alternatif Bank’ta Üst Düzey Atama

Alternatif Bank’ta üst düzey bir atama gerçekleşti. Bankanın Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna Hamdi İlkay Girgin’in getirildiği öğrenildi. Ancak bu atamanın vekaleten gerçekleştirildiği de belirtildi. Atama konusunda bankadan yeni bir açıklama geldi. Bankanın Genel Müdürü Kaan Gür değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Banka olarak ekonomiye ve reel sektöre destek vermeye devam ediyoruz. Bu noktada ortaklarımızla birlikte büyüme yolculuğunda aktif şekilde rol oynamaktan gurur duyuyoruz. Bankacılık sektörüne yaptığımız çalışmalar ve yaklaşımımız ile birlikte değer katmak ilk hedefimiz. Bu süreç içerisinde Mali İşler ve Planlama sürecinde Hamdi İlkay Girgin’in bankamıza önemli kazanımlar sağlayacağını düşünüyoruz. Umarım yeni görevinde başarılı olur’ dedi.

Yeni atamanın gerçekleşmesinin ardından Genel Müdür Yardımcısı olan Hamdi İlkay Girgin açıklamalarında ‘Alternatif Bank içerisinde 9 yıldır çeşitli pozisyonlarda aktif olarak görev alıyorum. Bankanın hedeflerine yaklaşması konusunda katkı sağladığımı düşündüğüm için mutluyum ve kendimle gurur duyuyorum’ dedi.

Hamdi İlkay Girgin Kimdir?

Üniversiteyi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olarak tamamlayan Girgin, yüksek lisans eğitimini İşletme alanında Imprerial College London’da tamamladığını açıkladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu içerisinde 2001 ile 1010 yılları arasında Bankalar Yeminli Murakımı olarak uzun süre aktif bir şekilde görevini yerine getirdi. 2010 yılında Alternatif bank ailesine katılan Girgin, Mevzuat ve Uyum Bölümü Yöneticisi olarak görevini uzun yıllar boyunca devam ettirdi.