Denizbank’ın da Desteklediği Teknolojide Kadın Derneği’nden Yeni Program

Denizbank, UiPath ve Linktera’nın da desteklediği Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), ‘Robotik Süreç Otomasyonu Yazılımcısı’ prgoramını hayata geçiriyor. Robotik Süreç Otomasyonu Yazılımcısı (RPA Developer) Programına ilk etapta 20 öğrenci alınacak. Dernek iş garantili eğitimler verece ve geniş hacimli ayrıca da tekrarlı işlerin robotik otomasyon sürecindeki işleyişi kapsayacağı belirtti.

Program detayları ile ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıda, Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Wtech Danışma Kurulu Üyesi ve DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Wtech Yönetim Kurulu Üyesi ve UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Wtech Eğitim Komitesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Duman, UiPath Genel Müdürü Tuğrul Cora, Wtech Kurumsal Üyesi ve Linktera Genel Müdürü Taşkın Osman Aksoy’da yer aldı.

Eğitim Sonunda İstihdam Desteği Sağlanacak

Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, “Pandemi süreci, tamamen dijitalleşen bir dünya ve yepyeni bir teknolojik toplum düzeni başlattı. Önümüzdeki 25 yıl içerisinde var olan mesleklerin yüzde 40’ı ortadan kalkacak. Bu iş dallarının kaybolmasına henüz hiçbir ülke tam olarak hazır değil.”

“Açıklanan tahminlere göre 2022’de 130 milyon yeni iş imkanı olacak ve bunların 70 milyonunu robotlar alacak; geriye kalan 60 milyon işin yüzde 54’ünü yapmak içinse yeni teknolojiler hakkında bilgi ve yetenek sahibi gençlere ihtiyacımız olacak. 2025 yılına kadar pek çok iş otomize olarak sadece mavi değil artık beyaz yakalıların da işlerini ellerinden almaya başlayacak ve karşımıza yeni bir çalışan sınıfı, metal yakalılar yani robotlar ve yapay zeka gelecek. Dünyada şimdi bile 5 milyondan fazla istihdam açığı olan ve maaş skalası yeni mezun gençlerimiz için çok teşvik edici olan bu alanda (Robotik Süreç Otomasyonu Yazılımcısı) özellikle teknoloji sektöründe sayıca az olan kadınlarımıza yatırım yapmak, onları uzmanlaştırmak ve motivasyonlarını yükseltmek bizler için çok önemli birer hedef” diyerek devam etti.

İstihdamın da sağlanmasının da hedefler içerisinde yer aldığını söyleyen Öney, “Özellikle teknoloji hizmet ihracatı konusunda yetişen uzman gençlerimizin Türkiye’nin ekonomik değerine de katkı vereceği şimdiden belli. WTech Akademi olarak hedefimiz üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olmuş ancak iş bulamamış gençlerimizi Dijital Çağın yeni meslekleri konusunda uzmanlaştırıp iş dünyasına kazandırmak.” dedi.

Sektörün İhtiyaçları Karşılanacak

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ise, vizyonu olan kurumların bu bilinçle geleceğe yol aldıklarını söyledi. “İçinden geçtiğimiz salgın dönemi, daha önce düşünüp cesaret edemediğimiz şeyleri bize yapabileceğimizi gösterdi. O nedenle teknoloji ve insanın olduğu yerde limiti sadece siz belirliyorsunuz. Bu anlayıştan hareketle, dijital çalışan açığını kapatmak elbette ki, tüm sektörler için en hayati konulardan biri. ‘Robotik Süreç Otomasyonu Yazılımcısı’ programının da sektörde önemli ihtiyaca cevap vereceğine inanıyoruz.” dedi.