Ulster Bank 266 Kişiyi İşten Çıkardı

Pandemi sürecinde personellere yönelik yeniden yapılandırma işlemlerini rafa kaldırdığını açıklayan bankalardan biri de Ulster Bank olarak yer almıştı. Banka, yeni normal hayata geçiş döneminde bu konuyu tekrardan raftan indirdi ve 266 kişiyi işten çıkardığını açıkladı.

Maliyetlerin azaltılmasına ve yeniden yapılandırmaya yönelik olarak bu kararın verildiği ifade edildi. Çıkarılan 266 kişilik personelin, banka içerisindeki iş gücünün yüzde 10’una denk geldiği de belirtildi.

Çıkarılan 213 Kişi Merkez Şubeden

Personellerin bulunduğu şubeler de yapılan açıklamada belirtildi. 213 kişinin Merkez şubeden ve kalan 53 kişinin de Kuzey İrlanda’da yer alan şubeden çıkarıldığı ifade edildi.

Banka, gönüllülük esasına dayanarak Merkez biriminde personellerinin çalışmaya devam etmesini umduğunu da söyledi. Genel Müdürlük biriminde çalışan personeller için ise “bazı riskleri göze aldıkları” yönünde açıklama yapıldı.

Banka, “Bunu en aza indirmek ve bankada yeniden konuşlandırılmaları için diğer fırsatlardan haberdar olmalarını sağlamak için çalışıyoruz.” dedi.

Ulster Bank 57 Kişiyi İstihdam Etti

266 kişilik işten çıkarma eyleminden sonra Ulster Bank, açılan pozisyonlar için 57 kişilik istihdam oluşturdu. 57 kişinin 29’u merkezdeki şubeye, 28’i ise Kuzey İrlanda’ya yönlendirildi. Banka, Finansal Hizmetler Birliği ile mevcut süreçler içerisinde değişimlerin meydana gelebileceğini de iletti.

Bu süreç içerisinde herhangi bir şubelerini kapatmayı planlamadıklarını da belirten bankanın Haziran ayı sonunda 276 milyon Euro işletme zararının bulunduğuna da değinildi. Pandemi dönemindeki kötü kredilere yönelik 278 milyon Euro karşılık ayrıldığı ifade edildi.