Deutsche Bank Trump ile Anlaşmasını Açıklamayı Reddetti!

Yakın tarihte Deutsche Bank ile Başkan Donald Trump ve aile şirketleri arasında bir iş anlaşmasının yapıldığı biliniyor. Reuters haber ajansı tarafından ele geçirilen bir mektup böyle bir anlaşmanın var olduğunu göstermişti ancak detaylar hakkında veri elde edilmemişti.  ABD Senatörleri Deutsche Bank’a Trump ve aile şirketleri ile yapılan anlaşma hakkında detay istedi ancak Alman bankası bu talebi kabul etmedi ve herhangi bir bilgi sunmadı.

ABD senatörü Elizabeth Warren, Deutsche Bank Genel Müdürü Christian Sewing’den, bankanın Başkan Trump ve aile şirketleri ile etkileşimleri hakkında ayrıntılar talep etmiş olsa da bu teklifin reddedilmiş olması basına bugün düşen haberler arasında yerini aldı.

Davası Süren Deutsche Bank Trump’ın En Büyük Kredi Kaynağı

Aleyhine açılan birtakım davaların içerisinde ismi geçen Deutsche Bank, aynı zamanda Trump’ın en büyük kredi destekçisi. Senatörler gizli tutulan bu anlaşmanın altından çıkabilecek kararlar konusunda endişeliler. Koronavirüs salgını ile ilgili olduğu düşünülen bu özel anlaşmanın içerisinde kredi ödemelerini zorlayıcı unsurların olabileceği şüpheleri var.

Deutsche Bank Danışmanı, 21 Nisan tarihinde ele geçmiş olan yazışma ile ilgili anlaşmanın detaylarını sunmayı gizlilik gerekçesiyle reddetti.

Bankanın hukuk firması Akın Gump, “Deutsche Bank’ın bu tür gizli bilgilerle ilgili yasal ve sözleşmeye bağlı konularına saygı duyulmasını rica ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.