Deutsche Bank Virüs Nedeniyle Kapattığı Şubeleri Yeniden Açıyor

Bloomberg tarafından sunulan rapora göre ülkenin en büyük bankalarından olan Deutsche Bank 200 şubesinin 80’inin geri açtı. Geriye kalan kapalı şubelerin açılıp açılmayacağına ya da açılacaksa ne zaman açılacağına ise, açılmış olan 80 şubenin durumuna bağlı olarak karar verilecek. İlk turda açılan şubelerin işletilmesi seyrinde giderse diğer şubeler de beraberinde açılacak.

Deutsche Bank tarafından yapılan açıklama ise “Kısıtlamaların yavaş yavaş ortadan kalkması ile birlikte alışverişler ve dolayısı ile de müşterilerimizden gelen hizmet talepleri artıyor. Personellerimiz ise bu duruma hazır. Bu sebeple kapalı olan şubelerimiz yavaş yavaş açılıyor” şeklinde oldu.

Almanya Başbakanı Koronavirüs İçin Yol Haritası Sundu

Almanya Başbakanı Angela Merkel Çarşamba günü, ikinci bir virüs salgını dalgasından kaçınarak ülkeyi kilitlenme durumundan çıkarmak istediğine dair bir yol haritası sundu.

Covid-19 salgını sebebi ile getirilen kısıtlamalar bazı sektörlerin ticari faaliyetlerini durma noktasına getirdi. Bu durumun ortaya çıkaracağı bir sonuç olarak 2020 yılında ekonominin yüzde 6,3 oranında düşüş yaşayacağı bekleniyor.

Basın toplantısında Merkel, “Bugün pandeminin ilk aşamasını geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. “İşlerin raydan çıkmamasına dikkat etmeliyiz” dedi.