Melika Betley HSBC Bank Umman CEO’su Olarak Atandı

HSBC Bank 1 Temmuz itibari ile yürürlüğe girecek olan Umman CEO ataması hakkında bilgilendirme yaptı. Melika Betley’i, Andrew Long’dan sonra İcra Kurulu Başkanı olarak atadığını resmi bir şekilde duyurdu.

Melika, 20 yıldır HSBC ile birlikte çalışmalarını sürdürmekte olan, Orta Doğu ve İngiltere’den önemli uluslararası bankacılık deneyimlerine sahip olan bir bankacıdır.  Atama ile ilgili duygu ve görüşlerini dile getirin Melika şu sözleri söyledi. “HSBC Bank Umman’a CEO olarak katıldığım için çok mutluyum. HSBC, 70 yılı aşkın bir süredir ekonomi alanındaki saltanatını ve aynı zamanda da sosyal gelişimi desteklemeyi sürdürmektedir. Mevcut düzene katkıda bulunmak ve müşterilerimizin gelecekleri ile ilgili beklentilerini gerçekleştirmesine yardımcı olmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Melika, HSBC Bahreyn CEO Görevini Sürdürmekteydi

Melika, Nisan 2017’den bu yana CEO olarak görev yaptığı HSBC Bahreyn’den HSBC Bank Umman’a atandı. Bahreyn’den önce, Orta Hukuk ve Uyumluluk Türkiye (MENAT) bölgesinde HSBC ile Orta Doğu, Uyum ve Bölgesel Bölge Başkanı da dahil olmak üzere çeşitli üst düzey görevlerini üstlendi.

HSBC Bank Umman Başkanı Sir Sherard Cowper-Coles Melika Betley ataması hakkında şu şekilde yorumda bulundu. ““Andrew Long, HSBC Bank Umman CEO’su olarak firmamız adına başarılar elde etti. Emeklilik sürecinden önce Kıdemli Danışman olarak yıl sonuna kadar devam etmesinden memnunum. Melika’nın HSBC Bank Umman’ı büyütüp geliştirmek üzere gerekli çalışmaları hassas bir şekilde sürdüreceğinden eminim” dedi.