Emirates NBD Bank ile Bank Hapoalim İşbirliği Yaptı!

Dubai’nin dev bankalarından biri olan Emirates NBD Bank ile İsrail’in en büyük bankalarından biri olan Bank Hapoalim arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Dubai Hükümeti’ne ait basın ofisi tarafından yayımlanan ortak yazılı açıklamaya göre, iki banka arasında imzalanan anlaşmanın bu alandaki ilk anlaşma olduğu belirtildi. Ülkeler arasında mali ve ekonomik ilişkilere yönelik başlangıç yapılması konusunda bu anlaşmanın gerçekleştirildiği kaydedildi.

Emirates NBD Bank’ın CEO’su Shayne Nelson tarafından yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmanın, bankanın faaliyet gösterdiği tüm bölge ve ülkelerdeki şirketler için güvenilir bir finansal ortak olarak konumunu güçlendirdiği dile getirildi.

Bank Hapoalim CEO’su Dov Kotler ise anlaşmanın tarihi bir emsal teşkil etmiş olduğuna değindi. İki bankanın böylelikle ilişkilerini güçlendireceğine dikkat çekti.

Emirates NBD Dubai’nin En Büyük Bankalarından Biri

Emirates NBD Bank, Dubai’nin en büyük bankalarından biri olarak yer alıyor ve aralarında Suudi Arabistan, Mısır ve Bahreyn’in bulunduğu pek çok ülkede faaliyet göstermeye devam ediyor.

Kotler yapmış olduğu açıklama içerisinde Emirates NBD Bank’la güçlü ilişkiler kurmanın, İsrailli müşterilerin, BAE ve dolayısıyla başka ülkelerle doğrudan bankacılık işlemleri yapmasını sağlayacak dikkate değer bir başarı olduğunu da kaydetti.

Yapılan işbirliği anlaşmasının, İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında varılan normalleşme anlaşmasının ABD’de yapılacak imza töreninden bir gün önce gerçekleştiği de belirtildi.