Kuveyt Türk Fikrinn Platformu’nda İlk Araştırma Raporları Yayınlandı!

Kuveyt Türk Fikrinn Platformu'nda İlk Araştırma Raporları Yayınlandı!

Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından yenilikçi fikirleri hayata geçirmek için 2022 yılının başlarında “Fikrinn Platformu” kurulmuştu. Günümüzdeki trend konuları ve kavramları konu alan platformun, ilk 3 araştırma raporu bugün itibariyle yayınlandı.

Fikrinn Platformu tarafından yayınlanan ilk 3 araştırma raporu, “Kripto paralar”, “Metaverse” ve “No-Code ve Low-Code” konularına ışık tuttu.

Kripto Paralar Araştırma Raporu

Platformda yer alan araştırma raporlarından biri, Kripto Paralar Araştırma Raporu olarak yer aldı. Raporda blokzinciri tabanlı kripto paraların ortaya çıkışından günümüze kadar gelişen süreci tüm detayları ile paylaşıldı Rapor içerisinde kripto paraların faydaları, riskleri, kullanım alanları, önde gelen kripto paralar ve yasal mevzuatlar ve benzeri konu başlıkları yer alıyor.

Raporda yer alan konu başlıkları ise şu şekilde; ‘Kripto Para Nedir?’, ‘Önde Gelen Kripto Paralar’, ‘Mevzuat ve Yasal Gelişmeler’, ‘Merkez Bankası Dijital Para Birimi ve Türkiye’den Diğer Genel Bilgiler’ ile ‘Bankacılık ve FinTech Sektöründeki Gelişmeler’.

Metaverse Araştırma Raporu ise bankaların ve büyük şirketlerin metaverse yönelik dünya çapındaki hamlelerini ve neler yaptığını kapsadı.

“Trend konulara yönelik inceleme ve araştırmalar yapmaya devam edeceğiz.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü Selman Ortaköy şu ifadelere yer verdi:

“Sadece katılım finans hizmetleriyle ilgili değil aynı zamanda dünya çapında gelişen trendleri ve yenilikçi teknolojileri radarımıza alıyor, çalışmalarımıza dahil ediyoruz. Bu konular özelinde oluşturduğumuz raporları yayınlayarak hem kullanıcılarımızın hem de bu konulara ilgi duyan, merak eden herkesin kullanımına sunuyoruz. Bu yılın başında kurmamıza rağmen Fikrinn Platformu’nda üç rapor yayınladık. Kuveyt Türk olarak, bir taraftan inovatif teknolojilere yönelik yatırım ve çalışmalarımızı sürdürürken, diğer taraftan metaverse, blok zincir ve kripto para gibi kavramların yanı sıra trend konulara yönelik inceleme ve araştırmalar yapmaya devam edeceğiz.”